Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóMorskie Oko - Útfelújítás és lezárás


Nem túl szerencsés módon a vakáció elejére került a Morskie Oko tóhoz vezető turistaút egy részének felújítása. Így a Lengyel-Tátra legnépszerűbb útvonalán 2020 június 29 és július 10 között korlátozásokra, lezárásokra kell számítanotok. Lássuk mikor, hol és mi várható!


A felújítás során a Morskie Oko tó (magyar nevén Halastó) és a Włosenicxa (magyar nevén Hajfű-tisztás) közötti kb 2 kilométeres szakasz felújítása, újraaszfaltozása zajlik. A munkáltokat két részletben tervezi a Tátrai Nemzeti Park és a kivitelező elvégezni.

Az első etap során (2020 június 29 - július 5) zajlanak majd az előkészítő munkálatok, míg a második etapban (ha minden jól megy és az időjárás sem szól közbe, akkor 2020 július 6-9/10 között) történik majd az útszakasz aszfaltozása.

Az első etap során a tó megközelíhető lesz, ugyanakkor az utolsó két kilométeren kell közlekedési nehézségekre számítanotok. A lovaskocsik közlekednek a Włosenica végállomásig normál rend szerint.

A második etap során viszont a Morskie Okohoz vezető piros jelzésű út le lesz zárva a turistaforgalom elől egészen a Wodogrzmoty Miczkiewicza (magyar nevén Miczkiewicz-vízesések) és a tó között, azaz nem tudtok ezen az úton felmenni a Morskie Okohoz. A vízesésektől induló zöld jelzés elérhető lesz, így aki a Roztoka Menedékházhoz vagy a Lengyel-Öt-tó völgyébe tervez túrázni ezeken az útvonalakon, az tudja használni a zöld turistautat. A lovaskocsik nem közlekednek a második etap során.
A Tátrai Nemzeti Park kiemelten kéri, hogy a második etap alatt a Rysyn (magyar nevén Tengerszem-csúcs) való Szlovákiából Lengyelország felé történő átkelést se tervezzetek, hiszen a Morskie Oko alatt nem lesz elérhető a turistaút, ami a nemzeti park területéről kivinne Benneteket!

A Morskie Oko túra leírását ezen a linken lelitek.

(Borítókép: A Tátrai Nemzeti Park eredeti közleménye.)

« vissza

Kisbusz   Zgłoś błąd do skasowania
~András 17:42 Va, 28 Jún 2020 Marci! Érdeklődni szeretnék, hogy a mikrobuszok a full lezárás idején is fognak közlekedni Palenica parkolohoz?
[ Válasz ]
        
Re: Kisbusz   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:57 Va, 28 Jún 2020
Kedves András!

Hivatalos infónk nincs, hiszen a kisbuszosok magánvállalkozók, esetenként kisvállalkozók, így mindenki akkor megy és úgy dolgozik, ahogy neki kedve van.
Ugyanakkor a Palenica Bialczanska parkoló a Lengyel-Öt-tó völgyébe vezető legkönnyebb túra kiindulási pontjai is, ami a full lezárás ideje alatt is elérhető lesz. Ez alapján én azt gondolom, hogy közlekedni fognak.
[ Válasz ]
e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~tomi 11:41 Hé, 29 Jún 2020 Szia Marci ! Két gyors kérdés Ha reggel 5-6 óra körül érkezem a Bialkai szénégető parkolóba lehet e gondom a parkolással illetve a belépővel ,vagy inkább e-parkolójegyet vegyek?A másik hogy a Brzeziny parkolás a régi módon működik vagy ott is így működik ?
Előre is köszi
[ Válasz ]
        
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:49 Hé, 29 Jún 2020
Kedves Tomi!

Szerintem 5 körül nem lesz ott senki, de 6 körül már lehet. Mármint a parkolóban a Bialkai-szénégetőnél. Lehet előre is venni jegyet, de ha nincs ott senki, akkor még ingyen is megúszhatod. Kivéve, ha kifelé megnéznek, akkor kell majd kifelé fizetni.
A nemzeti parkos kassza szerintem nem nyit 6:30 előtt, de lehet főszezonban ott vannak hamarabb.

Tudtommal Brzeziny még mindig ingyenes, csak túl sok hely ugye nincs...
[ Válasz ]
                
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~tomi 12:12 Hé, 29 Jún 2020 Tényleg gyorsak vagytokHa nem gond még egy kérdés.Tavaly lehetett hallani arról hogy idén lezárára kerülhet a Javorina – Lysa Polana közötti híd ?Erről esetleg van újabb infótok?
Köszönöm,
[ Válasz ]
                        
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton (redaktor)
12:16 Hé, 29 Jún 2020
Köszi a bókot, de csak gépnél ültem, úgy könnyű gyorsan válaszolni.

A híd per pillanat nem járható 3,5 tonna felett. (Igazából magasságkorlátozást raktak ki végül, mert azt nem ignorálják sem a buszosok, sem a teherforgalom...
Mostanra a személykocsi forgalomtól is le kéne, hogy legyen zárva, de nincs. Még tavaly is elég bizonytalan volt a szitu. (A gond az, hogy szlovák tulajdonú a híd, de a szlovákok nem tesznem bele egy centet sem, hogy rendbehozzák, pedig lassan nagyon veszélyes az állaga... A lengyelek megcsinálnák, csak kell millió szlovák engedély.)
Pontos infóm nincs, hogy hol áll a bürökratikus birkózás, de a lényeg az lehet, hogy a koronavírus járvány ezen tuti nem segített...

Ha lesz infónk, hogy mikor zárják le, akkor kitesszük majd azt is.
[ Válasz ]
                                
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~tomi 12:39 Hé, 29 Jún 2020 Köszönöm a választ ,minden jót!
[ Válasz ]
                
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Andras 00:34 Ke, 30 Jún 2020 Brzeziny sajna nem ingyenes, tavaly is már fizettem 25 zl :(
[ Válasz ]
        
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~András 00:40 Ke, 30 Jún 2020 Azt szeretném kérdezni, hogy ez az e-parkolás hogyan működik? Még sosem hallottam róla! Koszi előre is!
[ Válasz ]
                
Re: e-parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:10 Ke, 30 Jún 2020
Hmmm, én tavaly voltam utoljára ott és nem fizettem. (Igaz 15:00 körül érkeztem, lehet addigra már elment a parkolós...) A neten még nem írják, hogy fizetős, de ezek szerint minimum időszakosan.

E-parking per pillanat a Palenica Bialczanska parkolóra érhető el. Van angol nyelvű vásárlási felület:
https://tpn.pl/zwie dzaj/e-bilety
(Ha nem angolul tölt be, akkor jobb felső sarokban tudsz váltani.)
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Foglalás lemondás
~CsMarton
17:02 Pé, 03 Júl 2020
Nincs külön regisztráció Birkenaura. Ha van érvényes auschwitzi regisztrációd, az jó oda...
Re: Foglalás lemondás
~ERA
16:57 Pé, 03 Júl 2020
Köszönöm ,reményeim szerint sikerült lemondani,de írtátok hogy Birkenau-ba is kell...
Re: érdeklődés
~Bea
10:53 Pé, 03 Júl 2020
Köszönöm!
Re: érdeklődés
~Joe
10:00 Pé, 03 Júl 2020
Sziasztok, Múlt szombaton mentünk Zakopánéba, tegnap jöttünk haza, szlovákokon...
Re: érdeklődés
~CsMarton
13:56 Csü, 02 Júl 2020
Nincs. Ha lenne, frissítenénk ezt a cikket.
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 38949987 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.