Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóPARKOLÁS - Morskie Oko


2021 augusztus 2-től a Morskie Okohoz (valamint a Lengyel-Öt-tó völgyébe vezető zöld jelzéshez) vezető út parkolóinál új szabályozás lép életbe. Ennek megfelelően NINCS MÓD parkolójegy vásárlására a helyszínen, csak elővételben, aminek több módja is van. Lássuk a részleteket!


Az új rendelkezés az útvonal összes parkolójára, azaz a Palenica Białczanska és Lysa Polana (régi határállomás) parkolókra, és a kettő közötti út azon szakaszaira, ahol az út szélén is lehet parkolni, vonatkozik. Ennek értelmében 2021 augusztus 2-től a helyszínen nem lehet parkolójegyet váltani. Aki nem rendelkezik ilyennel, azt a Bukowina Tatrzańska községben található parkolókba küldik vissza. Innen tömegközlekedéssel lehet elérni Palenica Białczanskát, azaz a turistaösvények kiindulási pontját. Alternatíva lehet normál határviszonyok mellett a Lysa Polana határ szlovák oldalán található parkoló.

Elővételi jegyfoglalásra online ezen a linken van lehetőség. Van angol nyelvű opció is. Fizetni elektronikusan lehet. Az így megváltott jegyek nem konkrét helyre szólnak, de a Tátrai Nemzeti Park garantálja, hogy nem adnak el több jegyet, mint amennyi hely rendelkezésre áll a fenti parkolókban. Érdemes korán a helyszínre menni, hiszen a helyeket érkezési sorrendben osztják ki, így aki előbb megy, jóval közelebb parkolhat túrája célpontjához, mint a későn jövők, akiket már a Lysa Polana határállomásból kialakított parkolóba terelnek majd. Nyáron a nagy tömeg miatt kialakuló dugók miatt szintén érdemes már reggel 8 előtt a helyszínen lenni.

Azoknak, akik online fizetni nem tudnak, van mód személyes jegyelővételre is a Tátrai Nemzeti Park Turisztikai Információs Pontján (Punkt Informacji Turystycznej) Zakopanéban, az ulica Chałubińskiego 44 szám alatt. Az információ pont minden nap 7:30 és 16:30 között tart nyitva.

Mivel nyáron nagyon sok ember keresi fel a Morskie Okot, ezért erősen javasoljuk, hogy az elővételt ne hagyjátok az utolsó pillanatra, érdemes már jó pár nappal tervezett kirándulásotok előtt megtenni azt.

2022 márciusától az árak dinamikusan változóvá váltak (36 és 75 pln között mozognak személyautók számára), azaz a kevésbé népszerű időszakokra a parkolójegyek ára kevesebb, mint a főszezon napjaira. Jegyárak 2023-ra és 24-re ezen a linken. (Bal oldalt a hónapok nevei lengyelül. Minden hónapnál az első 4 ár vonatkozik a személyautókra (sorrendben: normál ár / ár ha az adott napon veszitek a jegyet / csúcsidős ár / bűntetés jegy hiányának esetén), az ötödik a motorkerékpárokra, míg hatodik és hetedik a kisbuszokra és lakóautókra - az első a normál ár, a második a büntetés jegy hiányának esetén.)

« vissza

jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
15:21 Ke, 19 Okt 2021
Sziasztok!
Október végén szeretnénk kirándulni Morskie Oko-hoz. Érdeklődnék, hogy a fenti szabályozás továbbra is érvényben van-e? Mindenképpen előre kell jegyet váltani? Elég sok szabad helyet tüntet fel a weboldal, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik nap mennénk túrázni.
Előre is köszönöm!
Barbi
[ Válasz ]
        
Re: jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:10 Ke, 19 Okt 2021
Szia!
A nemzeti park holnapja szerint a rendszer él most is. Személyesen nem voltunk kint ősszel, szóval nem tudom, hogy mi a helyzet helyben.
[ Válasz ]
                
Re: jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
21:09 Sze, 20 Okt 2021
Rendben, köszönöm szépen! :)
[ Válasz ]
Zakopane parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~PenteLaci
11:29 Ke, 02 Nov 2021
Tud valaki infót arról, hogy zöld rendszámos elektromos autóval is kell-e parkolást fizetni Zakopanéban, és a Morskie Oko nagy parkoló előtti utszélén ?
Többször parkoltunk itt-ott, és volt ahol tettek az autóra valami lengyel nyelvű cetlit, volt ahol nem .
Én elsősorban környezetvédelni szempontokból vettem elektromos autót, és itthon megszoktam pl. azt az előnyét, hogy nem kell parkolási díjat fizetni . A Lengyeleknél ez hogy van ? Ha ott nincs ez a kedvezmény, akkor utólagosan be tuják hajtani a parkolási díjat a Magyarokon ?
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:13 Ke, 02 Nov 2021
Szia!

Nem tudok róla, hogy lenne kivételezés a zöld rendszámú autókkal, de ez fakadhat abból is, hogy nem tanulmányoztam még sosem a kérdést. Épp most úton vagyunk, de ha gondolod, utána tudunk nézni kicsit később. (Ha igen, akkor jelezd az emailben, amit írok arra az emailre, amit ugyanebben a témában küldtél...)

A bírság Magyarországra való továbbküldése azon múlik, hogy a bírságoló fél kapcsolatban áll-e a rendőrséggel. Kisebb, magáncégek nem, de mondjuk a zakopanei önkormányzat már át tudja adni, és a rendőrségek (oda-vissza alapon) az unión belül néha küldözgetnek bírságokat külföldre is.
[ Válasz ]
Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Kovátst 12:05 Szo, 01 Jan 2022 Sziasztok melyik fajta jegyet kell megvenni ?
A nagy parkoloba szeretnénk parkolni ahonnan tovább visznek minket a lovaskocsik.. előre is köszönöm Üdv Tamás
[ Válasz ]
        
Re: Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:49 Szo, 01 Jan 2022
Szia Tamás!

Azt a jegyet vegyétek, ami rátok vonatkozik*. Minden jeggyel be lehet ugyanis állni a Palenica Bialczanska parkolóba ahonnan a lovaskocsisok/szánosok indulnak. A kulcs nem az, hogy milyen jegyed van, hanem hogy mikor érkezel. Amíg van hely ugyanis, addig ide, a belső parkolóba irányítják a forgalmat. Ha itt elfogynak a helyek, akkor pedig már a külsőbe, azaz Lysa Polanára, a régi határállomásra. Így érdemes korán menni.

*: amúgy négyféle jegy van:
- egynapos (35 zł)
- többnapos (35 zł/nap)
- lakóautó (70 zł)
- és mozgáskorlátozott (0 zł)
[ Válasz ]
                
Re: Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Kovátst
10:29 Va, 02 Jan 2022
Szia Marci, köszönöm a választ sokat segítettél. Még egy kérdés bár nem parkolóval kapcsolatban. Csütörtökön indulunk. Két főnek sinofarm egy főnek sputnyik oltása van csinaltasanak tesztet? Nézi valaki valahol?
Előre is köszönöm Üdv Kováts Tamás
[ Válasz ]
                        
Re: Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:11 Va, 02 Jan 2022
Szia Tamás!

A határokra vonatkozó tudnivalókról szóló cikkünket a főoldalon leled \"Határhelyzet\" címmel. Lengyel részről nem hallani ellenőrzésekről jó rég, szlovák részről is ritkán, de onnan néha jön hír szúrópróba szerű megállításokról. Persze garantálni nem tudjuk, hogy aznap, amikor utaztok, nem fog senki a határon megállítani Benneteket.
[ Válasz ]
Éttermi kupon   Zgłoś błąd do skasowania
~László 18:43 Hé, 13 Jún 2022 Kedves Marci!
Köszönjük a kuponokat. Az egyik éttermet kipróbáltunk, nagyon finomat ettünk.
Gratulálunk az oldalatokhoz ,nagy segítséget jelentett az a sok információ, amit itt olvastunk(itt tudtuk meg, hogy a Morské oko-nál csak online lehet parkolójegyet foglalni). Köszönjük,hogy ilyen önzetlenül segítetek másoknak.
Üdvözlettel, László
[ Válasz ]
Lovaskocsi/szán   Zgłoś błąd do skasowania
~Árpád
14:48 Hé, 27 Nov 2023
Most hétvégén megyünk Zakopanéba gyerekekkel kicsi karácsonyi ráhangolódásra.
Esik a hó a webkamerák szerint és péntekig fog is még. Ilyenkor van már szánozás? Ha leesik a hó azért a lovaskocsik mennek még?
[ Válasz ]
        
Re: Lovaskocsi/szán   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:58 Hé, 27 Nov 2023
A lovasszánozáshoz konkrét hómennyiség kell (ez jól alakul per pillanat) és megfelelően hideg, hogy megfagyjon a hó alatt a föld, és ne legyen sárdagasztás a dologból. Ez nem áll jól, de reménykedünk, hogy a hétvégéig alakul. Biztosat most még mi sem tudunk.

Ha lovasszánok nincsenek, akkor a lovasok jellemzően dolgoznak tovább kocsikon.
[ Válasz ]
Lovasszántúra   Zgłoś błąd do skasowania
~Zsanett
21:23 Hé, 11 Dec 2023
Sziasztok, mi február elején megyünk Zakopánéba és nagyon szeretnénk lovasszánozni, de nem a városban ,nem a faluból-faluba opcióval, hanem a Morskie okonál. A parkolást oda foglalni kell azt tudom. A lovasszánt is foglalni kell vagy az ugyan úgy működik mint nyáron, hogy csak odamegyünk és felülhetünk? Köszönöm előre is választ. Üdv Zsani
[ Válasz ]
        
Re: Lovasszántúra   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
05:31 Ke, 12 Dec 2023
Szia Zsani!

Mint nyáron. Odamentek, és helyben lehet fizetni, felszállni.
[ Válasz ]
                
Re: Lovasszántúra   Zgłoś błąd do skasowania
~Zsanett 06:42 Ke, 12 Dec 2023 Köszönöm Marci a gyors választ
[ Válasz ]
morskie belépőjegy   Zgłoś błąd do skasowania
~Feri 21:41 Ke, 19 Dec 2023 A parkolójegy vásárlásnál bedobta a rendszert az entry ticket-et is. Azt is szükséges megvásárolni a parkolójegy mellé, mint \"belépőjegyet\" a nemzeti parkba? Kicsit összezavarodtam most
[ Válasz ]
        
Re: morskie belépőjegy   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
06:26 Sze, 20 Dec 2023
A nemzeti parkba való belépéshez szükséged lesz belépőre is. Viszont azt megveheted helyben is és az interneten elővételben is. Ahogy neked kényelmes.
[ Válasz ]
Parkolasi buntetes   Zgłoś błąd do skasowania
~Toth Eszter
15:10 Sze, 20 Dec 2023
Sziasztok,

Segitseget szeretnek kerni. Zakopaneban megbuntettek minket az egyik bolt, Biedronka parkolojaban. Ugy olvastuk,90 perc ingyenes. Lengyel buntetocetlit kaptunk,de se swift kod se semmi amivel nemzetkozi utalast tudunk inditani.
Hogy lehetne befizetni?egyaltalan betudjak hajtani?
Koszonom
Eszter
[ Válasz ]
        
Re: Parkolasi buntetes   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:14 Sze, 20 Dec 2023
Szia!

Nem tudjuk, hogy behajtják-e. Ha nincs parkolócetlitek, ami ingyenesen váltható a bolt előtti automatából, akkor küldjétek el a blokkot a büntetésen lévő emailre. Sok jót hallottunk arról, hogy törlik ilyenkor a büntetéseket.
[ Válasz ]
kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Green Army 16:03 Csü, 22 Feb 2024 Üdv!
Húsvétkor is nyitva lesz a közelebbi parkoló a Halas tóhoz?
google nem enged oda tervezni:)
[ Válasz ]
        
Re: kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:09 Csü, 22 Feb 2024
A Palenica Bialczanska parkoló az év minden napján nyitva tart. Húsvétkor is.
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: kérés
~CsMarton
22:34 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Dodi! Igen, sőt mi több, le is van írva itt a honlapon. A bal oldali menüben...
Re: Tutajozás jegyek foglalása
~CsMarton
22:33 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Judit! Írj emailt, egy konrét lekérés kapcsán nem fórumozunk. Köszönöm...
kérés
~dodi
22:32 Ke, 09 Júl 2024
Sziasztok! 18-án utazunk Zakopaneba. Annyi kérdésem lenne, hogy tudjátok-e, hogy a Gáspár...
Tutajozás jegyek foglalása
~L. Judit
22:31 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Marci! Húgommal, Lendvai Gabriellával leveleztek, Ő küldte most a Te válaszodat,...
Re: Piac
~CsMarton
10:52 Sze, 03 Júl 2024
Csak csütörtök és szombat. Az év minden hetében. (Vasárnap használt autó piac szokott...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 126262307 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.