Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKosztümös síverseny


Avagy hivatalos nevén a "Krystyna Behounek síverseny a húsvéti tojásért" természetesen 2024-ben is megrendezésre kerül. Sőt, a szokásoknak megfelelően idén is a Kalatówki menedékház melletti rét ad neki otthont, és idén is húsvéthétfőn, azaz április 1-én lesz. A verseny az április 1-re ígért viharos erejű szél miatt elmarad.


A verseny a várható viharos erejű szél miatt elmarad. A szervezők a versenyzők és a nézők biztonságát szem előtt tartva, az időjárás előrejelzés miatt döntöttek a program törléséről.

A verseny évről évre népes számú indulóval, és több száz fős nézősereggel kerül megrendezésre. Idén is - mint mindig - a Kalatówki-rét felett található Suchy Zleb részén lesz a Tátrai Nemzeti Parknak. (Aki oda szeretne találni, az Kuźnicéből - ahonnan a Kasprowy Wierch lanovka indul - kb 30 perces sétával elérheti a kék jelzésen a rétet! Az alábbi linken túraleírást találtok a Giewontra, ennek első része nem más, mint a verseny helyszínére vezető túrácska leírása.)

A helyszínválasztás igen tudatos, hiszen ez a völgy már a XX. század elejétől télisport központ volt, 1911-től nemzetközi versenyeket is rendeztek itt, sőt a város első síugrósánca is itt épült fel! A verseny szabályai is - korhű ruházat és felszerelés, melyből az utóbbi használata állítólag néha komoly nehézségeket okoz a modern sílécekhez szokott versenyzőknek - az emlékezést, a sísport úttörői előtti tisztelgést szolgálja. Így aztán maga a verseny is inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés!
A verseny ebben az évben már 24. alkalommal kerül megrendezésre.

A rendezvény látogatása idén is ingyenes..

Program:

2024 április 1, hétfő:

  • 10:00-12:00: A versenyzők bemutatása.
  • 12:00-14:00: Verseny - stílus futam, majd versney időre.
  • kb 14:30: Eredményhirdetés, díjátadó.

A verseny szervezői nevében is mindenkit sok szeretettel invitálunk erre a mókás és látványos programra 2024 húsvéthétfőjén! Addig is felkészülés gyanánt böngésszétek korábbi versenyek képeit galériánkban!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Belépés egyénileg.
~Kata
14:24 Ke, 16 Ápr 2024
Szép napot! Családommal látogatnánk meg az auschwitzi tábort, 4 fő. Jól értem a...
Re: Felvonó
~CsMarton
10:53 Va, 14 Ápr 2024
Igen. Az egyirányú jegy lent (felfelé) és fent (lefelé) ugyanannyiért kapható. Két...
Re: Felvonó
Katus11
15:44 Szo, 13 Ápr 2024
Köszönöm! Mindig van egy új kérdés 😊 Fent a hegyen is ugyanezek a jegyárak...
Re: Felvonó
~CsMarton
15:45 Pé, 12 Ápr 2024
A felmenetel idejére nincs általános szabály, mert minden nap más lehet, de általában, ha...
Re: Felvonó
Katus11
15:26 Pé, 12 Ápr 2024
Köszönöm! Még 2 kérdés :) Május 1.-én megyünk Zakopaneba. Abban az időszakban mármint...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 115639233 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.