Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóPARKOLÁS - Morskie Oko


2021 augusztus 2-től a Morskie Okohoz (valamint a Lengyel-Öt-tó völgyébe vezető zöld jelzéshez) vezető út parkolóinál új szabályozás lép életbe. Ennek megfelelően NINCS MÓD parkolójegy vásárlására a helyszínen, csak elővételben, aminek több módja is van. Lássuk a részleteket!


Az új rendelkezés az útvonal összes parkolójára, azaz a Palenica Białczanska és Lysa Polana (régi határállomás) parkolókra, és a kettő közötti út azon szakaszaira, ahol az út szélén is lehet parkolni, vonatkozik. Ennek értelmében 2021 augusztus 2-től a helyszínen nem lehet parkolójegyet váltani. Aki nem rendelkezik ilyennel, azt a Bukowina Tatrzańska községben található parkolókba küldik vissza. Innen tömegközlekedéssel lehet elérni Palenica Białczanskát, azaz a turistaösvények kiindulási pontját. Alternatíva lehet normál határviszonyok mellett a Lysa Polana határ szlovák oldalán található parkoló.

Elővételi jegyfoglalásra online ezen a linken van lehetőség. Van angol nyelvű opció is. Fizetni elektronikusan lehet. Az így megváltott jegyek nem konkrét helyre szólnak, de a Tátrai Nemzeti Park garantálja, hogy nem adnak el több jegyet, mint amennyi hely rendelkezésre áll a fenti parkolókban. Érdemes korán a helyszínre menni, hiszen a helyeket érkezési sorrendben osztják ki, így aki előbb megy, jóval közelebb parkolhat túrája célpontjához, mint a későn jövők, akiket már a Lysa Polana határállomásból kialakított parkolóba terelnek majd. Nyáron a nagy tömeg miatt kialakuló dugók miatt szintén érdemes már reggel 8 előtt a helyszínen lenni.

Azoknak, akik online fizetni nem tudnak, van mód személyes jegyelővételre is a Tátrai Nemzeti Park Turisztikai Információs Pontján (Punkt Informacji Turystycznej) Zakopanéban, az ulica Chałubińskiego 44 szám alatt. Az információ pont minden nap 7:30 és 16:30 között tart nyitva.

Mivel nyáron nagyon sok ember keresi fel a Morskie Okot, ezért erősen javasoljuk, hogy az elővételt ne hagyjátok az utolsó pillanatra, érdemes már jó pár nappal tervezett kirándulásotok előtt megtenni azt.

« vissza

jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
15:21 Ke, 19 Okt 2021
Sziasztok!
Október végén szeretnénk kirándulni Morskie Oko-hoz. Érdeklődnék, hogy a fenti szabályozás továbbra is érvényben van-e? Mindenképpen előre kell jegyet váltani? Elég sok szabad helyet tüntet fel a weboldal, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik nap mennénk túrázni.
Előre is köszönöm!
Barbi
[ Válasz ]
        
Re: jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:10 Ke, 19 Okt 2021
Szia!
A nemzeti park holnapja szerint a rendszer él most is. Személyesen nem voltunk kint ősszel, szóval nem tudom, hogy mi a helyzet helyben.
[ Válasz ]
                
Re: jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
21:09 Sze, 20 Okt 2021
Rendben, köszönöm szépen! :)
[ Válasz ]
Zakopane parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~PenteLaci
11:29 Ke, 02 Nov 2021
Tud valaki infót arról, hogy zöld rendszámos elektromos autóval is kell-e parkolást fizetni Zakopanéban, és a Morskie Oko nagy parkoló előtti utszélén ?
Többször parkoltunk itt-ott, és volt ahol tettek az autóra valami lengyel nyelvű cetlit, volt ahol nem .
Én elsősorban környezetvédelni szempontokból vettem elektromos autót, és itthon megszoktam pl. azt az előnyét, hogy nem kell parkolási díjat fizetni . A Lengyeleknél ez hogy van ? Ha ott nincs ez a kedvezmény, akkor utólagosan be tuják hajtani a parkolási díjat a Magyarokon ?
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:13 Ke, 02 Nov 2021
Szia!

Nem tudok róla, hogy lenne kivételezés a zöld rendszámú autókkal, de ez fakadhat abból is, hogy nem tanulmányoztam még sosem a kérdést. Épp most úton vagyunk, de ha gondolod, utána tudunk nézni kicsit később. (Ha igen, akkor jelezd az emailben, amit írok arra az emailre, amit ugyanebben a témában küldtél...)

A bírság Magyarországra való továbbküldése azon múlik, hogy a bírságoló fél kapcsolatban áll-e a rendőrséggel. Kisebb, magáncégek nem, de mondjuk a zakopanei önkormányzat már át tudja adni, és a rendőrségek (oda-vissza alapon) az unión belül néha küldözgetnek bírságokat külföldre is.
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Hólánc
~CsMarton
07:41 Hé, 06 Dec 2021
Szia! Lengyelországban nem kötelező, viszont Szlovákiában igen, és voltak idők,...
Hólánc
~Viki
22:43 Va, 05 Dec 2021
Sziasztok Az autóra a hólánc kötelező vagy nem szükséges? Köszönöm
lovaskocsi
~Judit
18:43 Szo, 27 Nov 2021
Kedves Marci, Nagyon szuper volt a program, a kocsis nagyon kedves volt, a lo gyonyoru, a...
Re: parkolás
~CsMarton
19:12 Ke, 16 Nov 2021
Szervusz! Nagy autóbusszal nem lehet parkolni a Morskie Okohoz vezető turistaút egyik...
parkolás
~Korompay Katalin
06:36 Ke, 16 Nov 2021
Jó reggelt kívánok! Segítsetek nov 29.-én nagy autóbusszal csak le akarjuk tenni a...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 66906255 látogató
1999-2021 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.