Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóPARKOLÁS - Morskie Oko


2021 augusztus 2-től a Morskie Okohoz (valamint a Lengyel-Öt-tó völgyébe vezető zöld jelzéshez) vezető út parkolóinál új szabályozás lép életbe. Ennek megfelelően NINCS MÓD parkolójegy vásárlására a helyszínen, csak elővételben, aminek több módja is van. Lássuk a részleteket!


Az új rendelkezés az útvonal összes parkolójára, azaz a Palenica Białczanska és Lysa Polana (régi határállomás) parkolókra, és a kettő közötti út azon szakaszaira, ahol az út szélén is lehet parkolni, vonatkozik. Ennek értelmében 2021 augusztus 2-től a helyszínen nem lehet parkolójegyet váltani. Aki nem rendelkezik ilyennel, azt a Bukowina Tatrzańska községben található parkolókba küldik vissza. Innen tömegközlekedéssel lehet elérni Palenica Białczanskát, azaz a turistaösvények kiindulási pontját. Alternatíva lehet normál határviszonyok mellett a Lysa Polana határ szlovák oldalán található parkoló.

Elővételi jegyfoglalásra online ezen a linken van lehetőség. Van angol nyelvű opció is. Fizetni elektronikusan lehet. Az így megváltott jegyek nem konkrét helyre szólnak, de a Tátrai Nemzeti Park garantálja, hogy nem adnak el több jegyet, mint amennyi hely rendelkezésre áll a fenti parkolókban. Érdemes korán a helyszínre menni, hiszen a helyeket érkezési sorrendben osztják ki, így aki előbb megy, jóval közelebb parkolhat túrája célpontjához, mint a későn jövők, akiket már a Lysa Polana határállomásból kialakított parkolóba terelnek majd. Nyáron a nagy tömeg miatt kialakuló dugók miatt szintén érdemes már reggel 8 előtt a helyszínen lenni.

Azoknak, akik online fizetni nem tudnak, van mód személyes jegyelővételre is a Tátrai Nemzeti Park Turisztikai Információs Pontján (Punkt Informacji Turystycznej) Zakopanéban, az ulica Chałubińskiego 44 szám alatt. Az információ pont minden nap 7:30 és 16:30 között tart nyitva.

Mivel nyáron nagyon sok ember keresi fel a Morskie Okot, ezért erősen javasoljuk, hogy az elővételt ne hagyjátok az utolsó pillanatra, érdemes már jó pár nappal tervezett kirándulásotok előtt megtenni azt.

2022 márciusától az árak dinamikusan változóvá váltak (36 és 75 pln között mozognak személyautók számára), azaz a kevésbé népszerű időszakokra a parkolójegyek ára kevesebb, mint a főszezon napjaira. Jegyárak 2023-ra és 24-re ezen a linken. (Bal oldalt a hónapok nevei lengyelül. Minden hónapnál az első 4 ár vonatkozik a személyautókra (sorrendben: normál ár / ár ha az adott napon veszitek a jegyet / csúcsidős ár / bűntetés jegy hiányának esetén), az ötödik a motorkerékpárokra, míg hatodik és hetedik a kisbuszokra és lakóautókra - az első a normál ár, a második a büntetés jegy hiányának esetén.)

« vissza

jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
15:21 Ke, 19 Okt 2021
Sziasztok!
Október végén szeretnénk kirándulni Morskie Oko-hoz. Érdeklődnék, hogy a fenti szabályozás továbbra is érvényben van-e? Mindenképpen előre kell jegyet váltani? Elég sok szabad helyet tüntet fel a weboldal, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik nap mennénk túrázni.
Előre is köszönöm!
Barbi
[ Válasz ]
        
Re: jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:10 Ke, 19 Okt 2021
Szia!
A nemzeti park holnapja szerint a rendszer él most is. Személyesen nem voltunk kint ősszel, szóval nem tudom, hogy mi a helyzet helyben.
[ Válasz ]
                
Re: jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
21:09 Sze, 20 Okt 2021
Rendben, köszönöm szépen! :)
[ Válasz ]
Zakopane parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~PenteLaci
11:29 Ke, 02 Nov 2021
Tud valaki infót arról, hogy zöld rendszámos elektromos autóval is kell-e parkolást fizetni Zakopanéban, és a Morskie Oko nagy parkoló előtti utszélén ?
Többször parkoltunk itt-ott, és volt ahol tettek az autóra valami lengyel nyelvű cetlit, volt ahol nem .
Én elsősorban környezetvédelni szempontokból vettem elektromos autót, és itthon megszoktam pl. azt az előnyét, hogy nem kell parkolási díjat fizetni . A Lengyeleknél ez hogy van ? Ha ott nincs ez a kedvezmény, akkor utólagosan be tuják hajtani a parkolási díjat a Magyarokon ?
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:13 Ke, 02 Nov 2021
Szia!

Nem tudok róla, hogy lenne kivételezés a zöld rendszámú autókkal, de ez fakadhat abból is, hogy nem tanulmányoztam még sosem a kérdést. Épp most úton vagyunk, de ha gondolod, utána tudunk nézni kicsit később. (Ha igen, akkor jelezd az emailben, amit írok arra az emailre, amit ugyanebben a témában küldtél...)

A bírság Magyarországra való továbbküldése azon múlik, hogy a bírságoló fél kapcsolatban áll-e a rendőrséggel. Kisebb, magáncégek nem, de mondjuk a zakopanei önkormányzat már át tudja adni, és a rendőrségek (oda-vissza alapon) az unión belül néha küldözgetnek bírságokat külföldre is.
[ Válasz ]
Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Kovátst 12:05 Szo, 01 Jan 2022 Sziasztok melyik fajta jegyet kell megvenni ?
A nagy parkoloba szeretnénk parkolni ahonnan tovább visznek minket a lovaskocsik.. előre is köszönöm Üdv Tamás
[ Válasz ]
        
Re: Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:49 Szo, 01 Jan 2022
Szia Tamás!

Azt a jegyet vegyétek, ami rátok vonatkozik*. Minden jeggyel be lehet ugyanis állni a Palenica Bialczanska parkolóba ahonnan a lovaskocsisok/szánosok indulnak. A kulcs nem az, hogy milyen jegyed van, hanem hogy mikor érkezel. Amíg van hely ugyanis, addig ide, a belső parkolóba irányítják a forgalmat. Ha itt elfogynak a helyek, akkor pedig már a külsőbe, azaz Lysa Polanára, a régi határállomásra. Így érdemes korán menni.

*: amúgy négyféle jegy van:
- egynapos (35 zł)
- többnapos (35 zł/nap)
- lakóautó (70 zł)
- és mozgáskorlátozott (0 zł)
[ Válasz ]
                
Re: Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Kovátst
10:29 Va, 02 Jan 2022
Szia Marci, köszönöm a választ sokat segítettél. Még egy kérdés bár nem parkolóval kapcsolatban. Csütörtökön indulunk. Két főnek sinofarm egy főnek sputnyik oltása van csinaltasanak tesztet? Nézi valaki valahol?
Előre is köszönöm Üdv Kováts Tamás
[ Válasz ]
                        
Re: Morskie oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:11 Va, 02 Jan 2022
Szia Tamás!

A határokra vonatkozó tudnivalókról szóló cikkünket a főoldalon leled \"Határhelyzet\" címmel. Lengyel részről nem hallani ellenőrzésekről jó rég, szlovák részről is ritkán, de onnan néha jön hír szúrópróba szerű megállításokról. Persze garantálni nem tudjuk, hogy aznap, amikor utaztok, nem fog senki a határon megállítani Benneteket.
[ Válasz ]
Éttermi kupon   Zgłoś błąd do skasowania
~László 18:43 Hé, 13 Jún 2022 Kedves Marci!
Köszönjük a kuponokat. Az egyik éttermet kipróbáltunk, nagyon finomat ettünk.
Gratulálunk az oldalatokhoz ,nagy segítséget jelentett az a sok információ, amit itt olvastunk(itt tudtuk meg, hogy a Morské oko-nál csak online lehet parkolójegyet foglalni). Köszönjük,hogy ilyen önzetlenül segítetek másoknak.
Üdvözlettel, László
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Zakopanei út
~Judit
16:29 Csü, 28 Szept 2023
Kedves Marci! Kicsit ugyan megkésve, de szeretném még egyszer megköszönni a sok...
Re: 2023 karácsony
~CsMarton
10:13 Sze, 27 Szept 2023
Szia! Jól gondolo, szenteste megáll délután az élet. Ezen túl 25-e és 26-a ünnep, a...
2023 karácsony
Mariann0125
10:10 Sze, 27 Szept 2023
Sziasztok. Segítséget, tájékoztatás szeretnék kérni December 23-án érkezünk...
Re: sífutás
~CsMarton
18:25 Va, 24 Szept 2023
Szia! Oktató nincs magyarul se sífutásra, se sima síelésre. Koscielikoskoban, az ottani...
Re: sífutás
humayermo
12:41 Va, 24 Szept 2023
Sziasztok, Kiszeretnénk próbálni a sífutást . Oktatót és sí felszerelést is...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 100664664 látogató
1999-2023 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.