Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóHatárhelyzet


Jelen cikkünkben foglaljuk össze, hogy milyen módon tudtok kijutni Magyarországról Lengyelországba, és vissza. Avagy, hogy mi a helyzet a magyar, szlovák és lengyel határokon. Folyamatosan frissülő cikkünk célja, hogy az esetleges későbbi változásokat is bemutassa.

Utolsó frissítés: 2021 november 25


BEVEZETÉS: Cikkünk nem teljeskörű, jellemzően csak a személyautós, csoportos utazás, valamint a tömegközlekedés lehetőségeivel foglalkozik. A lenti információk alapját a lengyel kormányzati oldalon (www.gov.pl), valamint a hazai Konzuli szolgálat (konzuliszolgalat.kormany.hu) és egyéb hivatalos oldalakon található infókra alapozzuk. Reméljük azt, hogy így egy helyre összegyűjtve segítik utazásotok tervezését.

Ha kérdésetek van, írjatok az office@zakopaneinfo.hu címre. Nem biztos, hogy azonnal tudunk válaszolni, de igyekszünk kideríteni a választ. Kérjük vegyétek figyelembe, hogy az itt leírtak tájékoztató jellegűek. Utazási nehézségek esetén reklamációra nem adnak alapot.

______________________

Lengyelország a belépést 2020 december 28-tól szigorúbban szabályozza, és karanténkötelezettségeket ír elő. 2020 március 30-tól minden az EU belső határain történő beutazás esetén 10 napos karantént írnak elő. Kivéve, ha:
VAGY 48 óránál nem régebbi* PCR vagy laboratóriumi antigén Covid-19 teszttel rendelkeztek.
- VAGY az Európai Unió által elfogadott** oltással*** rendelkeztek, ahol a második dózis (Johnson esetében az első dózis) beadása után eltelt 14 nap. FONTOS! Három oltással rendelkezők esetében sem elég a nem elfogadott oltásra (2 dózis Sinopharm vagy Sputnik) kapott egy dózis Pfizer, Astra Zeneca vagy Moderna!
- VAGY angol vagy lengyel nyelvű dokumentummal rendelkeztek, mely igazolja hogy az elmúlt hat hónapban otthoni izolációban vagy kórházban átesetetek a Covid-19 betegségen.

*: Az eredmény kézhezvételétől számítják a 48 órát.
**: Ezek: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca és Johnson & Johnson.
***: Kétdózisú oltás esetén mind a két oltással rendelkezni kell!

A fenti rendelkezések 18 éven aluliakra is vonatkoznak, esetükben egyetlen kivétel van: Az uniós belső határon belépő, 12. életévét még be nem töltött gyermeknek, akinek szülei 48 órán belül elvégzett negatív teszteredménnyel rendelkeznek, VAGY valamelyik EU által elismert covid-19 elleni oltóanyaggal teljes körűen be lettek oltva, és a második oltástól eltel legalább 14 nap, nem szükséges tesztet bemutatnia!

A fentieket 2021 június 1-től az Uniós Covid Igazolással is lehet igazolni. A linken fontos cikk arról, hogy ki jogosult az igazolásra és hogy miképp juthattok hozzá.

FONTOS, hogy a fenti szabályok csak a határátlépésre vonatkoznak. Szálláshelyek, éttermek, nyitva lévő kultúrális és sport intézmények, múzeumok, felvonók stb látogatásához nem szükséges semmilyen teszt, oltási vagy védettségi igazolás! Az ilyen helyeken csak maszkviselési, létszám és távolságtartási korlátozások lehetségesek!

KIEGÉSZÍTÉS: Nem határátlépési, de FONTOS INFÓ, hogy Lengyelországban 2021 május 15-től csak a belső helyiségekben kell maszkot hordani, a szabad levegőn már nem. A maszk 2021 feburár 27-től nem lehet sál, kendő, műanyag arcpajzs, csak száj és orr eltakarására alkalmas védőmaszk.

 

______________________

Magyarországra Szlovákián keresztül hazatérve 2021 június 23-tól ellenőrzés nélkül utazhattok be.

______________________

2021 november 25-től a szlovák kormány szükségállapotot hirdetett! Ennek része a kijárási korlátozás, mely minden nap hajnali 5:00-től másnap hajnali 1:00-ig tart. Ez az intézkedés azonban nem érinti a tranzitálást, és egyelőre a lenti határátlépési szabályokat sem. Az alábbiak tehát a szlovák lockdown alatt is érvényesek!

Szlovákia 2021 július 9-től csak azokat az utazókat tartja védettnek, akik oltással rendelkeznek. Aki nincs oltva, arra az országba belépve karantén és tesztelés vár. Karantén nélkül jelenleg két módon lehet beutazni Szlovákiába: Normális módon regisztrációval és tranzitálva. Lássuk a tudnivalókat:

1) Normál beutazás regisztrációval:

Karantén nélkül léphettek be Szlovákia területére, amennyiben:

  • két dózisú oltás esetében már megkaptátok a második oltást, amelytől eltelt legalább 14 nap, de nem több mint 12 hónap;
  • átestetek a covid-19 betegségen, és bármilyen oltásból megkaptátok a felgyógyulástól számított 180 napon belül az első dózist, amelytől eltelt legalább 14 nap, de nem több, mint 12 hónap;
  • egy dózisú oltás esetében megkapták az oltást, amelytől eltelt legalább 21 nap, de nem több mint 12 hónap;

A fentiek igazolására elfogadják az Uniós Covid Igazolást bármely oltásról (nem csak Astra Zeneca, Moderna, Pfizer és Johnson&Johnson, de Sinopharm és Sputnik esetében is), vagy bármely ország oltási igazolását, ha az angolul, szlovákul vagy csehül van. A Magyarországgal kötött kölcsönös megállapodás értelmében Szlovákia elfogadja a magyar védettségi igazolványt (kártyát) is, ha oltás miatt kaptátok. Mivel azonban az Uniós Covid Igazolás egységes uniós formátumú dokumentum, ezért nagyon ajánljuk, higy ezt használjátok a saját utazásotok és a határon szolgálatot ellátók dolgának megkönnyítése érdekében is.

IGEN FONTOS, hogy ezeken túl regisztrálni is kell ezen a weboldalon. Ez elengedhetetlen a belépéshez!

Azon 12 éven aluliak, akik a fenti szempontoknak megfelelő dokumentumokkal utazó szüleikkel lépnek be Szlovákiába, ugyanazon jogokkal rendelkeznek, mint szüleik! A 12 évnél idősebbekre 2021 augusztus 9-től ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a felnőttekre!

2) Tranzitálás:

A Lengyelország felé vagy onnan hazafelé utazóknak jó hír, hogy tranzitálni továbbra is lehet. Azaz ha Magyarországról Lengyelországba vagy fordítva utaztok, akkor nem szükséges sem oltási igazolással rendelkezni, sem pedig karanténba vonulni, sem pedig regisztrálni Szlovákia területére való belépés előtt. Ugyanakkor a tranzitálás nem haladhatja meg a 8 órát, és csak tankolás céljából lehet megállni. Tudnivalók a Konzuli Szolgálat honlapján. (link itt - 3)-as pont, "g" alpont - Tranzitálás szabályai. Ezen túl erősen javasoljuk a teljes konzuli cikk elolvasását, nem csak a tranzitálásról szóló bekezdést!) FONTOS viszont, hogy a határon kérhetik a tranzitálás "hitelt érdemlő" bizonyítását. Erre Lengyelország felé egy szállás visszaigazolás/voucher, vagy egy lengyelországi eseményre szóló meghívó tökéletes lehet. Magyarországra utazva magyar okmányaitok elegendőek, hiszen ezek alapján lakhelyetek/tartózkodási helyetek felé mentek.

Ugyanakkor július 9-től a tranzitálás csak a Szlovák Állam által megnevezett tranzitfolyosókon lehetséges, más útvonalakon nem lehet közlekedni. Magyarország és Lengyelország között (oda ás vissza is) összesen négy útvonalat jelöltek ki. Ezek:

Nyugat-Magyarországi útvonal I: Rajka határállomás - Pozsony - Vágújhely (Nové Mesto nad Vagom) - Zsolna - Kiszucaújhely (Kysucké Nové Mesto) - Csaca (Cadca) - Zwardoń határátkelő.
Nyugat-Magyarországi útvonal II
Rajka határállomás - Pozsony - Vágújhely (Nové Mesto nad Vagom) - Zsolna - Tűrócszentmáron (Martín) - Alsó Kubin (Dolny Kubin) - Trsténa/Chyżne határállomás.
Közép-Magyarországi útvonal: Parassapuszta határátkelő - Zólyom - Besztercebánya - Rózsahegy - Fenyőháza (Lubochna)* - Alsó Kubin (Dolny Kubin) - Trsténa/Chyżne határállomás.
Kelet-Magyarországi útvonal: Tornyosnémeti határátkelő - Kassa - Eperjes (Presov) - Girált (Giraltovice) - Felsővízköz (Svidnica) - Barwinek határállomás.

*: IGEN FONTOS, hogy a Közép-Magyarországi útvonal esetében (némileg érthetetlen módon) Rózsahegy és Alsó Kubin között nem lehet az E77-es utat tranzitálásra használni, hanem ki kell térni Fenyőháza irányában, és onnan kanyarodni Alsó Kubin, illetve hazafelé tartva Rózsahegy irányába...

FONTOS, hogy a fent bemutatott tranzitfolyosók nem kombinálhatók egymással, illetve más országok (pl Ukrajna és Csehország közötti) tranzitfolyosókkal, még akkor sem, ha vannak ezekben átfedések. Így pékldául aki Kelet-Magyarországról tart Nyugat-Lengyelországba, az vagy használja észak-déli irányban a Kelet-Magyarországi útvonalat és Lengyelországban (ahol szabadon lehet közlekedni) teszi meg a kelet-nyugati útját a célállomása felé, VAGY még Magyarországon autózik el Rajkáig, és onnan tranzitál északnak valamelyik Nyugat-Magyarországi úton.

Az összes kijelölt tranzitútvonalat (egyéb országpárok viszonylatában is) ezen a linken lelitek szlovák nyelven a 11-12. oldalon. A 11. oldal tetején térkép is jelzi a tranzitálásra használható útvonalakat, de ne feledjétek, nem lehet az egyes útvonalakat kombinálni.

« vissza

Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
István
15:12 Szo, 13 Jún 2020
Ezt nem értem,biztos én vagyok a buta!Az én ismereteim szerint,mint magyar állampolgár,mindenféle korlátozás nélkül utazhatok Szlovákia bármely részére!Teszem azt elmehetek,akármelyik,határ faluba is!Akkor milyen tranzit engedély szükséges?Vagy ez csak akkor kell,ha átakarom lépni a határt?De hát már átutaztam az országon!
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton (redaktor)
15:44 Szo, 13 Jún 2020
Kedves István!

Szlovákia bármely részére valóban korlátozás nélkül utazhatsz. A gond ott kezdődik, hogy mi arról írunk, hogy Lengyelországban miképp juthatsz el. És az nem megy a szlovák-lengyel határ átlépése nélkül (hacsak nem kerülsz egy jóízűt Ausztria és Csehország felé).

A szlovák-lengyel határ átlépése per pillanat (őszinte bánatunkra) csak tranzitálási engedély birtokában lehetséges szlovák részről (lengyel részről lehet e nélkül is). Az meg nem jár alanyi jogon attól, hogy elutaztál a szlovák-lengyel határig...
Reméljük, nem sokáig lesz ez így.
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Joe 16:08 Szo, 13 Jún 2020 Teljesen egyetértek Istvánnal, ha az átutazás kontrollja a cél, így ennek semmi értelme, ha a lengyel határig szabadon eljuthatok..

Nekem foglalásom van Zakopane apartmanra 06. 27.-tól.
25.-e éjfélig díjmentesen lemondhatót választottunk direkt. Ezek szerint esélyes , hogy le kell mondjam a foglalásomat?
Van kerülési lehetőség? Szlovák- cseh- lengyel vonalon, még ha 100-150km-el több lenne is? Vagy a csehek fele is ugyan ezt játsszák a szlovákok velünk?
köszi, Joe
[ Válasz ]
                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:18 Szo, 13 Jún 2020
Üdv Joe!

Ez a hatályos szlovák szabály. Az értelméről vitatkozni nem sok teteje van. (Főleg nekünk, még ha tudnánk az ottani illetékesekkel...) Mi örülnénk, ha már ma fogadhatnánk magyar turistákat, mert ebből élünk. Annak viszont ennek ellenére több értelmét látom, hogy pontos tájékoztatást adunk, amely kormányzati infókon alapul. A szlovák tudnivalókról a pozsonyi és a krakkoi (magyar) konzulátusoknak köszönhetően van infónk.

Itt is, ahogy mi is leírtuk az áll, hogy 2-3 hetet adnak annak, hogy ezt a szlovákok eltöröljék. Mi nagyon bízunk benne, hogy megy ez majd gyorsabban is.
Elvben a csehek felé lehet kerülni, de ha Zakopanéba jösz, akkor szerintem az mindenképpen elég nagy kerülő.

Nyilván nem tudjuk mit lépnek az érintett kormányok, mi bízunk az kölcsönösség elvében. Más országok kapcsán (Ausztria, Horvátország stb) ment ez elég gyorsan. Addig a legegyszerűbb tanács, hogy június 25-ig még rengeteg idő van. De tény, ahogy eddig is, most is fentáll annak a lehetősége, hogy le kell mondanod a foglalásodat.
Viszont most 12 nap óriási idő, ha addig lemondhatod a foglalásodat díjmentesen, akkor legyél türelmes egy kicsit.
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
VWKrisz
16:09 Szo, 13 Jún 2020
István : ne akard érteni a rendszert ;)
Én kb két hete már kiröhögtem magam ezen
Akkor Magyaro-ról még csak a csehekhez lehetett menni gond nélkül. Akkor a szlovákok kb ugyan ezt játszották. HA 48 óránál nem tartózkodsz többet a cseheknél, akkor az egyik irányba átmehettél a szlovákokon keresztül. De vissza már az osztrákokon keresztül kellett jönnöd...
https://www.bumm.sk/percrol- percre/2020/05/26/szijjarto-pe ter-sajtoja-a-hatarnyitasrol

Ezen azóta már túl vagyunk, arrafelé már szabadon lehet jönni - menni
Szerintem Lengyelországba is max két hét, és nyugodtan mehetünk
[ Válasz ]
                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:20 Szo, 13 Jún 2020
Szerintem itt a lényeg. Pár nap alatt minden ilyen kérdés normalizálódott eddig. Reméljük itt is így lesz.
Mi aktualizáljuk majd a cikket, amint változnak a szabályok.
[ Válasz ]
                        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
István
16:44 Szo, 13 Jún 2020
Köszönöm szépen,a választ!Egyetértünk,ebben az ügyben,biztos változás lesz,mert ennek semmi értelme így!
[ Válasz ]
                        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Joe 16:52 Szo, 13 Jún 2020 Mást egyenlőre nem tehetek, mint várok, és figyelem az oldalatokat :)
köszi minden infót.
[ Válasz ]
                                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:12 Szo, 13 Jún 2020
Örömmel, remélem hamar tudjuk frissíteni a cikket!
[ Válasz ]
Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~Dezső
11:39 Va, 14 Jún 2020
Szép napot mindenkinek!
A Szlovákok elvileg átengedik a Magyarokat Csehország felé hiszen a négy ország megállapodott egymással.
https://index.hu/belfold/2020/ 06/04/korlatozas_nelkul_lehet_ holnaptol_utazni_ausztriaba_cs ehorszagba_es_szlovakiaba/

Az a kérdésem hogy Csehországból be juthatok-e Lengyelországba. Az nem akkora kerülő.
[ Válasz ]
        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:47 Va, 14 Jún 2020
Szia Dezső!

Tudtunkkal igen.
[ Válasz ]
                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~blurnet 12:16 Ke, 16 Jún 2020 Koszi az infot!
Hat Cieszyn fele nem olyan veszes...
Ausztriat legalabb nem kell meglatogatni, tolunk 5 helyett 8 ora alatt jutunk el Zakopaneba (25-én megyunk). Zsolna fele az utviszonyok sem rosszak ahogy emlekszem.
+3 ora nyilvan nem kellemes, de en emiatt nem mondanam le a nyaralast.

Ha esetleg meg tudnatok erositeni, hogy a cseh hataron keresztul lehet menni, az oriasi segitseg lenne a magyar turistaknak!
[ Válasz ]
                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:30 Ke, 16 Jún 2020
Szia!

Azt meg tudom erősíteni, hogy a cseh/lengyel határon EU-s polgárként átkelhettek, lengyel részről ennek nincs akadálya. Amennyire látom cseh részről sem, de erre pontos infót nem leltem.
A szlovák-cseh határátlépés kapcsán nem leltem infót a tranzitengedély kötelezettségről. (Néztem a Konzuli Szolgálat Csehország, Szlovákia bejegyzéseit, valamint a prágai és pozsonyi követség és konzulátus oldalát.)

A krakkói konzulástus oldalán van egy cikk, ezen a linken:
https://krakko.mfa.go v.hu/news/Utaz%C3%A1si%20tan%C 3%A1csok%20%E2%80%93%20Lengyel orsz%C3%A1g%20bels%C5%91%20EU- s%20hat%C3%A1rainak%20megnyit% C3%A1sa

(Bocs, ki kell vágni, el kell a \"space\"ket tüntetni...)

Itt azt írják, hogy amíg a szlovákok nem törlik el a tranzitengedélyt, addig \"Megfontolásra javasoljuk, hogy a Lengyelországba történő utazását lehetőség szerint jelenleg ne Szlovákián keresztül, vagy egy későbbi időpontban (kb. 2-3 héttel később) tervezze\"

Ez nem bíztató a szlovák/cseh határra nézve. A legjobb tán, ha a pozsonyiaknál érdeklődsz, szerintem a szlovák dolgokban ők vannak képben a legjobban.
[ Válasz ]
                                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~Dezső
18:20 Ke, 16 Jún 2020
Mi június 21.én megyünk Zakopaneba, ha addig nem változik semmi akkor a Cseheken keresztül próbálunk bejutni Lengyelországba. Ide majd leírom hogy mennyire sikerült
[ Válasz ]
                                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:39 Ke, 16 Jún 2020
Köszönjük előre is a gyakorlati infót!
[ Válasz ]
                                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~blurnet 16:38 Csü, 18 Jún 2020 A Prágaiak válaszoltak, Cseh oldalról sincs korlátozva a cseh-lengyel határ, legalábbis odafele. Visszafele meg ha jól értem egyenesen szlovákián át is jöhetünk haza. A pozsonyiaktól még várom a választ, ha megjön írom azt is.

“ Tudtunkkal a sziléziai átkelőhelyeken beengedik Lengyelországba, vissza, Csehországba belépni onnan azonban csak negatív teszt bírtokában tud. Javasoljuk, hogy a Sziléziai részt lehetőleg kerüljék ki.”
[ Válasz ]
                                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:06 Csü, 18 Jún 2020
Köszönjük a cseh külügyes infót! Szlovákián keresztül mehetsz haza (legyen magyar útlevél vagy személyi, de ez alap), viszont megállás nélkül, maximum 8 órát az országban töltve!
[ Válasz ]
                                                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~blurnet 09:15 Pé, 19 Jún 2020 Pozsonyból még mindig nem érkezett hasznos infó, de a Prágaiak megválaszolták helyettük is:
\"a cseh-szlovák határon magyar állampolgár bármelyik irányban gond (és teszt) nélkül átléphet!\"

Ezek alapján sima: odafele szlovákia-csehország-Cieszyn -Zakopane, visszafele a szokásos útvonalon haza.
Csütörtökön teszteljük élőben, írom ha bármi akadályba ütköztünk.
[ Válasz ]
                                                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:19 Pé, 19 Jún 2020
Köszönjük minden olvasó nevében előre is!
[ Válasz ]
                                                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~blurnet 09:22 Pé, 19 Jún 2020 pro tipp: ha már úgy is útba esik, és ott megy el mellette az ember, érdemes betérni a Bielsko-i Auchanba. Irtózatos méretű, bármit lehet kapni, lengyel édességek, kolbászok, sajtok, halak garmadája. És mivel Auchan, ezért olcsobb is, mint máshol. Tankolni is itt szoktunk.
[ Válasz ]
Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
István
13:12 Csü, 18 Jún 2020
Megkérdeztem a Külügyminisztérium Konzuli szolgálatát email-ben,a beutazással kapcsolatban!A válasz:Szlovákián keresztül,autóval nem utazhatok be Lengyelországba!(Ezt tudtam sajnos!)Repülővel azzal mehetek!És nincs semmilyen információjuk,hogy ez mikor fog megváltozni!Legszívesebben megmondtam volna,hogy jó lenne tenni valamit!És erélyesen fellépni,mind magyar,mind lengyel részről!De hát ki vagyok én,hogy utasítsak bárkit is
[ Válasz ]
        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:28 Csü, 18 Jún 2020
Hát igen, de repülővel egyelőre csak Varsó elérhető fapadossal... A LOT csak július 1-én nyit, akkor is csak Varsóba. Az mondjuk Zakopane felé már erős kerülő...

Nem sokszor szoktunk olyanokat írni, ami most jön, mert nem szeretnénk alapvetően politikai színtérré alakítani ezt az oldalt még ideiglenesen sem. De a komment végével egyet kell értenünk, kormányainkank a kölcsönösség jegyében nyomást kéne gyakorolni a szlovákokra. Lengyel részről ez most nem várható, 10 nap múlva elnőkválasztás és láthatóan nem a kampány része, hogy tudjanak utazni a lengyelek...
[ Válasz ]
                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
István
16:46 Csü, 18 Jún 2020
Örülök,hogy egyetértünk,de nincs mit tenni!Felvettem a kapcsolatot,a budapesti szlovák nagykövetséggel is!Egy hölggyel beszéltem,és csak terelni tudott!Ők ebben a kérdésben nem tudnak segíteni stb!Nem akarta megérteni,hogy az ő által is képviselt Szlovákia,a probléma fenntartója!
[ Válasz ]
                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~blurnet 16:53 Csü, 18 Jún 2020 sajnos ezt tudtuk eddig is, ezen nagyon nincs mit ragozni, intezni. inkabb arra kene hatarozott megerositest talalni, hogy a cseheken keresztul megkerulheto-e a problema, mert az meg vallalhato kerulo
[ Válasz ]
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~csabaymarton 09:31 Pé, 19 Jún 2020 Kedves mindenki!
Értem (dehogy értem...) a szlovák cirkuszt, de nem lehet, hogy ez amolyan elvi dolog, mint a küllőprizma a biciklin, a gyakorlatban pedig átgurulsz a határon és nem érdekel senkit?
Nincs valakinek tapasztalata, hogy pillanatnyilag mi a gyakorlat a SK-PL határon? Megállítanak egyáltalán valamelyik irányban?
Ha ugyanis átjutsz, onnantól nem lehet gáz, mert Szlovákiába meg Lengyelországba is mehetsz magyarként, az meg nincs rádírva hazafelé, hogy a \"szörnyű, fertőzött\" Lengyelországból jössz.
[ Válasz ]
        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:44 Pé, 19 Jún 2020
Kedves Csabaymarton!

De ez egy elvi dolog. A gyakorlatra kevés tapasztalat van még. Akitől van infónk, azt nem ellenőrizték. Ami nem jelenti azt, hogy amíg ez a szabály életben van, addig nem ellenőrizhetnek bárkit.

Egyrészről azt gondolom, hogy Magyarországról elautózni a lengyel/szlovák határig, és ott belefutni abba, hogy ellenőriznek és szépen visszafordítanak, az elég kellemetlen lehet. (Kifizetett, leelőlegezett szállással, programokkal méginkább.)

Másrészről azt gondolom, hogy ha magunkat ZakopaneINFOnak hívjuk, akkor pontos infot adunk az elvi lehetőségekről, és senkit sem bíztatunk annak megkerülésére. (Pedig van még szabad apartmanunk a hétvégére...)

Természet esen ezen felül mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, szabad világban élünk. Ezzel kapcsolatban két kérésünk van:
a) Viselje mindenki annak következményeit. (Reméljük senkinek nem lesz semmi gondja - őszintén!)
b) Utána senki se jöjjön ide, hogy de azt olvasta, hogy ez csak elvi és őt meg...

(Ha a szlovák hatóság bármilyen (állandó, szúrópróbaszerű) ellenőrzésén kiderül, hogy Lengyelországból jösz hazafelé, és megálltál Szlovákiában (a hazamenők csak tranzitálhatnak jelenleg, át kell haladniuk, nem állhatnak meg), akkor a bűntetési tétel 1600 €-nél indul Pro koponya.)

Mi nagyon örülünk, ha jöttök, még jobban ha bármiben segíthetünk, de senkinek sem szeretnénk, hogy egy zakopanei/lengyelországi utazás aztán keserű szájízt hagyjon emiatt.

U.i.: Mint magyar állampolgár ma hazautazom Magyarországra. Vasárnap, mint zakopanei tartózkodási engedéllyel bíró ember, visszaautózom Lengyelországba. Hétfőn jövök a tapasztalatokkal.
[ Válasz ]
                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:32 Pé, 19 Jún 2020
És akkor le is zárható a téma!!! Nemrég a szlovákok bejelentették, hogy felvették Lengyelországot is a biztonságos országok közé.
2020 június 20, reggel 6:00-tól szabadon lehet utazni Lengyelország felé, és onnan Szlovákiába, valamint Szlovákián keresztül!
[ Válasz ]
                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~csabaymarton 10:52 Pé, 19 Jún 2020 Nagyon köszönöm a maximálisan korrekt és informatív választ.
Hála istennek, azóta átvágták a gordiuszi csomót. Végre! ))
[ Válasz ]
                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:56 Pé, 19 Jún 2020
Örömmel! Mi is fellélegeztünk, lassan újra átmehetünk majd a saját funkciónkba, és megszűnünk nemzeti koronavírus infónak lenni. :)

Plusz megúszom a hétvégi PL/HU/PL kalandok megírását.

Jó utat nektek is és mindenkinek!
[ Válasz ]
                                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~blurnet 11:32 Pé, 19 Jún 2020 Köszönjük mi is az összes infot!

Jó utat neked is Marci, most már csak a jó idő végett izgulhatunk
[ Válasz ]
Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~Dezső
15:45 Va, 21 Jún 2020
Lysa polana határátkelő nyitva, szabad az átjárás! Most teszteltük😁(2020.06.21. 14:38)
[ Válasz ]
        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~Joe
21:08 Va, 21 Jún 2020
Kedves Dezső,

Köszi a friss helyszíni infót :)

Ez azt jelenti elgyalogoltatok a Halas-tóig? Ha igen, látszik a Marci által írt napi 2500 fős korlátozás? Ahogy néztem a kuznice-i kameraképeket, elég vizes a környék (ott is) mostanában :(

Szárazabb időt kívánok, főleg, ha több túrát is terveztetek..
[ Válasz ]
                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:50 Hé, 22 Jún 2020
Szia Joe!

Ha él is még a korlátozás - nem leltem arra vonatkozó infókat, hogy eltörölték volna - szerintem tuti nem tartatják be...
[ Válasz ]
                        
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~Joe 11:40 Hé, 22 Jún 2020 Hello,

Köszi.

Amúgy álldogálnak/üldögélnek a határokon (Hu-Sk, Sk-Pol, vagy már megszűnt minden látható jelenlét az átkelőkön, amit érintettél?

üdv,Joe
[ Válasz ]
                                
Re: Határnyitás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:41 Hé, 22 Jún 2020
Szia!

Nincs semmilyen jelenlét a határokon már. Mi próbáltuk tegnap, de egyre több visszajelzés van másoktól is. Levonultak jó gyorsan.
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Bea
13:40 Csü, 02 Júl 2020
Jó Napot kívánok!
Mi jövőhét szombaton készülünk Magyarországról Zakopánéba. Továbbra is járhatóak a határok karantén nélkül? Nincs negatív változás?
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:56 Csü, 02 Júl 2020
Nincs. Ha lenne, frissítenénk ezt a cikket.
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Joe 10:00 Pé, 03 Júl 2020 Sziasztok,

Múlt szombaton mentünk Zakopánéba, tegnap jöttünk haza, szlovákokon keresztül. Közben párszor a hét közben is átléptük a Pl-Sk határt, sehol sem volt semmilyen karhatalmi jelenlét. Üdv, Joe
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Bea 10:53 Pé, 03 Júl 2020 Köszönöm!
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Virág 10:27 Csü, 17 Dec 2020 Sziasztok!
Most mi a helyzet Zakopaneban?
Lehet beutazni? Ott működik a téli élet? Tehát ha valahogy el tudnánk menni január elején a szokott kis erdei házikóba, akkor pl a hószános programok élnek vagy ott is teljes zár van és ne is reménykedjek az utazásban?
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:37 Csü, 17 Dec 2020
Kedves Virág!

Röviden lehet beutazni, nincs határellenőrzés az EU-s határokon. A szlovákokon keresztül viszont csak tranzitálással (max tankolni álltok meg és max 8 órát lehettek az országban) lehet átjönni, míg ha hazamentek, akkor 10 nap karantén Magyarországon (kivéve, ha tudjátok igazolni, hogy üzleti úton voltatok...) - a magyar szabályozás minimum február 1-ig él sajnos.
A téli élet kb nulla, de ilyenkor csak a hétvégéken szokott adventi forgalom lenni, hétközben nem nagyon. Most persze az sincs. A szállások nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti úton lévőket, az éttermek csak elvitelre/kiszállításra dolgozhatnak, múzeumok, aquaparkok zárva. Kirándulni lehet, felvonók járnak, síszezon nem indult még el.
És bármilyen örjítő is, nem ismertek a lengyel szabályozások december 27-e utánra, így nem tudni mi lesz (lehetséges) januárban...

Szóval hivatalosan nincs turimus, de a gyakorlatban üzleti utazás címén igen minimálisan van valami. A szánosok működése (ha lenne hó) kérdéses, mert közel ülnek az emberek a szánon, és elvben kell a távolságtartás...

Remén ykedni lehet, van sansz, hogy a lengyelek valamilyen minimális szinten engedik majd januárban, de sajna kicsi. A magyar szabályozás február 1-ig fixnek tűnik... A szlovákok nagyon zárnak, de ha a tranzitálási lehetőség megmarad, akkor az nem sokat számít.
[ Válasz ]
                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:15 Pé, 18 Dec 2020
Kedves Virág!

Fontos és friss kiegészítő info, hogy 2020 december 28 és január 17 között nemzeti karantént hirdetett a lengyel kormányzat, a szálláshelyek nem fogadhatnak vendégeket (már üzleti útra sem), a sípályáknak zárva kell lenniük...
[ Válasz ]
Határátkelés   Zgłoś błąd do skasowania
~Villámka 16:01 Hé, 03 Máj 2021 Sziasztok! A szlovákok csak tranzit papírral engednek át az országon Lengyelország felé. Van bármi esély valahonnan ilyen tranzit papír igénylésére? Egy napos kirándulás lenne.
[ Válasz ]
        
Re: Határátkelés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:25 Hé, 03 Máj 2021
EU-s országból EU-s országba (pl Magyarországról Lengyelországba) nem kell \"tranzitpapír\". Jelzed a határon (ha egyátalán megállítanak) és kész.
[ Válasz ]
                
Re: Határátkelés   Zgłoś błąd do skasowania
~Villámka 23:05 Hé, 03 Máj 2021 Köszönöm a válaszod! A Tornyosnémeti határátkelőnél kérdeztük meg szombaton, ott mondták a szlovák határőrök ezt az infót.
[ Válasz ]
                        
Re: Határátkelés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:31 Ke, 04 Máj 2021
Szia!

Én is köszönöm a választ. A tranzitálási dokumentum tényleg létezik, azonban uniós állampolgároknak és családtagjaiknak amennyiben egyik uniós országból a másikba mennek Szlovákián keresztül, nincs rá szükségük. Igaz, van egy olyan kitétel, hogy a célország az állampolgárság országa vagy a tartózkodási hely országa kell, hogy legyen, de mivel Lengyelországba hosszabb tartózkodás esetén sem kell vízum magyar állampolgároknak, ezért nincs olyan dokumentum, ami igazolná ezt, szóval nem is kell vele rendelkezned.

A tranzitálás (Szlovákián történő átutazás) további eseteiben (harmadik ország állampolgárai esetében) a szlovák Belügyminisztérium engedélyének beszerzése szükséges - írja a fentiek részletezése után a Magyar Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata. A konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon (az utazási tanácsok között Szlovákiára rákeresve, a 3/g pontban a \"Tranzitálási célú kivételek\" menüpontban magad is elolvashatod.

Ugyanezt, ha gondolod, angol vagy szlovák nyelven el tudom küldeni pdf-ben az eredeti szlovák szabályozásból. (Egyébként a fenti linken (Konzuli Szolgálat) is megnyitható mindkét nyelven. Az említett 3/g pont legelső bekezdésében találod mindkét linket.) A ronda, hosszú dokumentumban a 4. szekció, i) pontja tartalmazza a fent említett kivételt, és maga a szekció azt, hogy nincs szükség a szlovák minisztérium által jóváhagyott dokumentumra.
Ez még azt sem írja, hogy állapolgárság vagy tartózkodási hely szerinti országnak kell lennie a célországnak... Szóval még enyhébb a szabályozás, mint ahogy a magyar külügy írja.

-----------------


Persze tudom, ez mit sem ér, ha a szlovák határőr rosszul tudja a szabályt. Mert hát nagyon úgy néz ki, hogy Ti helytelen infót kaptatok ott Tornyosnémetiben...
Erre az esetre érdemes tudni az ilyenenek bemutatni mondjuk okostelefonon.
[ Válasz ]
Határátlépés \"elfogadott\" vakcinával   Zgłoś błąd do skasowania
~Tamás
14:40 Va, 23 Máj 2021
Üdvözlet,

szeretnénk menni Zakopanéba 3 hét múlva a nejemmel és a kisfiunkkal. Írtam egy emailt a lengyel nagykövetségnek, hogy miként utazhat be velünk a 18 hónapos kisfiunk, hisz csak mi vagyunk beoltva Pfizerrel és Modernával. (Bár ez háziorvosonként eltérő itthon tudom, de mi erről kaptunk egy angol nyelvű, pecsétes igazolást is a háziorvosunktól.)

Ezt a választ kaptam a nagykövetségtől:

2021. május 19-i levelére válaszolva tájékoztatjuk Önöket, hogy Lengyelországban a magyar hatóságok által kiállított oltási igazolást nem ismerik el. Ez azt jelenti, hogy önöket nem oltották be.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a turizmus jelenleg nem lehetséges.
A határátkelési körülményekről és a lengyelországi tartózkodásról frissített információkat a lengyel határőrség honlapján tesznek közzé: www.strazgraniczna.pl

Kicsi t ellentmondásosak az információk a magyar oldalakon és a lengyelen, ezért válaszoltam nekik, hogy van angol nyelvű pecsétes papírom és nem a plasztik kártyával akarom igazolni a szurimat, de még nem kaptam választ a a visszakérdezéseimre.

Nekt ek mik a tapasztalataitok mostanság? Lehet utazni? Mi a helyzet a 2 év alattiakkal karanténkötelezettség terén?

Köszi a válaszokat előre is!

Tamás
[ Válasz ]
        
Re: Határátlépés \\   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:17 Va, 23 Máj 2021
Kedves Tamás!

Köszi az üzenetet, igyekszem összeszedni pár gondoltatot.

1) Az angol nyelvű igazolást a határőrnek el kell fogadnia. (Idővel bejöhet a magyar plasztikkártya is, de ahhoz kéne kölcsönös elfogadás, mint Bahreinnel, Mongóliával, stb. Nem tudjuk, hogy ilyen (lesz-e, és ha igen) mikorra lesz...
De Phizer, Moderna és Astra két oltása után, vagy Johnson&Johnson egy oltása után szabad az út e tekintetben.
A határellenőrzés beszámolók, és egyszeri saját tapasztalat alapján egy vicc. Nem lehet erre játszani, de kb mindenkit átengednek megállítás nélkül, ha meg megállítanak, akkor is elég nevetséges az ellenőrzés. Nyilván ez nem lengyel határrendészeti kinyilatkoztatás, csak általános tapasztalat...

2) \"Kérjük, vegye figyelembe, hogy a turizmus jelenleg nem lehetséges.\" Ez a mondat alaphangon felháborító. A lengyelek nyitnak május eleje óta, már csak az éttermek belső terei (teraszok már mehetnek) és az aquaparkok nem nyithattak ki (némileg leegyszerüsítve a kérdést...) Ők is nyithatnak május 29-én...
Ezek használat ráadásul nincs védettségi igazoláshoz kötve, mint otthon. Nyilván vannak létszámkorlátok még kb mindenhol, de ami nyitva van, azt mindenki használhatja.
Szóval nincs akadálya a turizmusnak. Az az ember érzése, hogy bent felejtődött a \"több Balaton, kevesebb Adria\" maszlag-szlogen az agyakban...

3) A gyermek dolog a legnehezebb, erre nincs okos válaszunk. Elvben a lengyel határátlépési szabályozásokban nincs korhatár megadva, hogy milyen kor alatt mentesülnek a karantén alúl dokumentáció nélkül is a gyerekek. Azaz elvben mindenkinek kell. Kifejtés, gyakorlati leírás nincs.
Külügyes jogásztól azt az infót kaptuk, hogy elvben az alap az, hogy a szülővel érkező 18 év alatti gyermek papírok nélkül is ugyanazon eljárás alá kell essen, mint a szülő. Azaz ha nektek van oltási igazolásotok, akkor őt sem tehetik karanténba.
Itt a két dolog ellentmond egymásnak, így nem tudunk okosat mondani. Gyűjtőgetjük a beszámolókat, de gyerekes utazóktól még nincs...
[ Válasz ]
                
Re: Határátlépés \\\\   Zgłoś błąd do skasowania
~Tamás
22:56 Sze, 02 Jún 2021
Kedves CsMarton!

Köszönöm a tájékoztatást. Sajnos így nem merünk a kicsivel nekiindulni, holott évi 3-4 alkalommal is mentünk eddig Zakopaneba az elmúlt 5 évben.

Reméljük mielőbb meg lesz az uniós vakcina passport és rendeződik ez a kérdés.

Tamás
[ Válasz ]
                        
Re: Határátlépés \\\\\\\\   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
23:37 Sze, 02 Jún 2021
Kedves Tamás!

Megértem. Amíg nem tiszták a gyerekekre vonatkozó szabályok, addig nem hiszem, hogy érdemes kockáztatni. Mi is reménykedünk egy mielőbbi közös (lengyen az lengyel-magyar, V4, EU, világ, galaktikus stb) megoldásban...
[ Válasz ]
                                
Re: Határátlépés \\\\\\\\\\\\\\\\   Zgłoś błąd do skasowania
~Steve 20:07 Hé, 14 Jún 2021 Üdv,

Én is hetek óta nyomozom, mi vonatkozik a gyerekekre. Minden más EU ország esetén definiálva van a gyerekek belépése, de Lengyelország esetén semmi...

Van esetleg fejlemény valakinél?
[ Válasz ]
                                        
Re: Határátlépés \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:36 Ke, 15 Jún 2021
Sajnos, mi itt szerkesztőségi szinten nem látunk változást. Egyelőre marad a bizonytalanság gyemek ügyben.

(Az előző hétvégén már találkoztunk magyar gyerekekkel Zakopanéban, de szüleik mind arról számoltak be, hogy nem volt semmilyen ellenőrzés a határon. Így sajnos nem tudjuk, hogy mi lenne, egy ellenőrzés esetén.)

Ha lesz változás jogszabályi szinten, az a cikkben közreadjuk.
[ Válasz ]
                                                
Re: Határátlépés \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\   Zgłoś błąd do skasowania
~Steve 19:57 Csü, 17 Jún 2021 Frissült a konzuli szolgálat oldala, egyertelműsítették, hogy a szabályok életkortól függetlenül mindenkire vonatkoznak... Szomorú...
[ Válasz ]
regisztráció   Zgłoś błąd do skasowania
~tomi 14:41 Sze, 16 Jún 2021 Üdvözletem!Ha esetleg tudnátok segíteni a Szlovák regisztrációval kapcsolatban annyit ,hogy az \"Address of your self-isolation\"résznél mit kellene nekem kiválasztani ,mert innen egyszerűen nem enged tovább.
Előre is köszönöm a segítséget
[ Válasz ]
        
Re: regisztráció   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:31 Szo, 03 Júl 2021
Kedves tomi!

Bocsánat a lassú válaszért, jó eséllyel nem esedékes már a problémád. Sajnos nem láttuk a kommentedet, valami rendszerhiba lehet az oka... Csak most vettem észre.

A szlovák regisztrációban nem tudunk sajna segíteni. Érdemes esetleg a szlovákiai magyar konzulátusokat keresni.
[ Válasz ]
Gyerekkel Lengyelország   Zgłoś błąd do skasowania
~toth1janost718
14:07 Va, 20 Jún 2021
Sziasztok! Azt nem tudjátok,hogy HA a szülők be vannak oltva ASTRAZenecával,attól függetlenül ha egy 1 és egy 5 éves gyermekkel akarunk menni Lengyelországba nyaralni akkor tényleg kötelező nekik a PCR teszt??
[ Válasz ]
        
Re: Gyerekkel Lengyelország   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:35 Szo, 03 Júl 2021
Kedves János!

Bocsánat a lassú válaszért, jó eséllyel nem esedékes már a problémád. Sajnos nem láttuk a kommentedet, valami rendszerhiba lehet az oka... Csak most vettem észre.

Ha még aktuális. A teszt kötelező. Nem kell, hogy PCR legyen (lehet az is). De jó a NAAT, a LAMP és az antigén teszt is.
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~ANóra 12:26 Csü, 24 Jún 2021 Jó napot!

Olyan kérdésem lenne,ha 4 fős család utazna július 2.-án, 5 napra Lengyelországba nyaralni Szlovákián keresztül, akkor ha jól értettem csak a PCR tesztre és a személyi igazolványukra van szükség, igaz?
Illetve a két gyermek 2 és 4 éves, nekik kell tesztet csináltatni, vagy elég csak a szülőknek?
Előre is köszönöm a választ!
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:38 Szo, 03 Júl 2021
Kedves Nóra!

Bocsánat a lassú válaszért, jó eséllyel nem esedékes már a problémád. Sajnos nem láttuk a kommentedet, valami rendszerhiba lehet az oka... Csak most vettem észre.

Hátha valakinek hasznos a válasz: a 48 óránál nem régebbi PCR teszt jó. De lehet antigén, NAAT, LAMP teszt is. Vagy megfelelő oltás igazolása. Vagy igazolás, hogy az elmúlt hat hónapon belül átestetek a covidon.
Ha a szülők teszttel jönnek, akkor 12 éven aluliaknak nem kell teszt. Minden más esetben, minden 18 éven alulinak is kell teszt (vagy más fent említett igazolás).
Ahogy az a cikkünkben is van.
[ Válasz ]
határ_PL/SK   Zgłoś błąd do skasowania
~beacik 19:08 Va, 04 Júl 2021 Sziasztok!
Olvastuk az imént, h SK megint szigorít, és ennek fényében lezárja a kisebb határokat. Lehet erről esetleg vmit tudni, h melyik határok kerülnek lezárásra? Hátha ott felétek erről bővebb a tájékoztatás, csak ezért merem megkérdezni. :)
Köszönöm, ha tudtok bármit is.
Bea
[ Válasz ]
        
Re: határ_PL/SK   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
22:01 Va, 04 Júl 2021
Kedves Bea!

A cikket - amihez hozzászóltál - frissítettük az ezirányú infóinkkal. (Már a hozzászólásod után.) A Szlovákia részben keresd.
A cikk várhatóan frissülni fog a következő 1-2 napban, mert a teljes szlovák jogszabályt igyekszünk áttekinteni, de közepes lengyeltudásommal a szlovák jogi szöveget átrágni csak lassan tudom... De igyekszem.

Felénk is igen gyatra a tájékoztatás erről, de szerencsére az elmúlt években remel felvidéki ismerősökre tettünk szert, őket illeti a dícséret azért, hogy vannak forrásaink!
[ Válasz ]
                
Re: határ_PL/SK   Zgłoś błąd do skasowania
~beacik 22:19 Va, 04 Júl 2021 Köszönöm Nektek! :)
[ Válasz ]
                
Re: határ_PL/SK   Zgłoś błąd do skasowania
~Dombi
13:34 Hé, 05 Júl 2021
Sziasztok! Van-e lehetőségem augusztus 10-től pár napra a lengyel tengerpartra utaznom gépkocsival? Nincs turizmus lehetőség még akkor sem? Vagy most mi kell ehhez?
Üdv Dombi
[ Válasz ]
                        
Re: határ_PL/SK   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:56 Hé, 05 Júl 2021
Szia!

Van lehetőséged. Turizmus működik, nincs megtiltva senkinek. (Se szolgáltatói oldalról, se igénybevevői oldalról.)

Hogy most mi kell ehhez? Szerintem kezdésnek elolvashatnád a cikket, amihez hozzászóltál. Összefoglalja a tudnivalókat...
[ Válasz ]
Suchá Hora, Lysá Poľana   Zgłoś błąd do skasowania
~Laci 08:30 Hé, 19 Júl 2021 Egy héttel ezelőtti helyzet, de most is aktuális lehet (12.07): ezen a két határátkelőn betonakadályok vannak az úton, egyébknt semmi ellenőrzés nincs, kerékpárral és gyalog járható.
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Hólánc
~CsMarton
07:41 Hé, 06 Dec 2021
Szia! Lengyelországban nem kötelező, viszont Szlovákiában igen, és voltak idők,...
Hólánc
~Viki
22:43 Va, 05 Dec 2021
Sziasztok Az autóra a hólánc kötelező vagy nem szükséges? Köszönöm
lovaskocsi
~Judit
18:43 Szo, 27 Nov 2021
Kedves Marci, Nagyon szuper volt a program, a kocsis nagyon kedves volt, a lo gyonyoru, a...
Re: parkolás
~CsMarton
19:12 Ke, 16 Nov 2021
Szervusz! Nagy autóbusszal nem lehet parkolni a Morskie Okohoz vezető turistaút egyik...
parkolás
~Korompay Katalin
06:36 Ke, 16 Nov 2021
Jó reggelt kívánok! Segítsetek nov 29.-én nagy autóbusszal csak le akarjuk tenni a...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 66904478 látogató
1999-2021 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.