Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóParkolási lehetőségek a Tátrai Nemzeti Park határán

Igaz, hogy a lengyelek csak a Magas-Tátra ötödét birtokolják, de azért így szép mennyiségű turistaút áll a kirándulni vágyók rendelkezésére, amelyek eléréséhez nyújtunk most egy kis segítséget. Amennyiben túrád kezdő és/vagy zárópontját nem tömegközlekedéssel, hanem saját személyautóval kívánod megközelíteni, az alábbi helyeken tudsz parkolni (A bejegyzés alján egy térképet is találsz):

A Tátrai Nemeti Park (TPN) által működtetett parkolók (nyugatról-kelet felé haladva):

Kiry - Bejárat a Dolina Kościeliskaba:

 • Motorkerékpár: 10 PLN
 • Személyautó: 25 PLN
 • Autóbusz: 50 PLN
Dolina Małej Łąki - Bejárat az azonos nevű völgybe:
 • Motorkerékpár: 10 PLN
 • Személyautó: 25 PLN
 • Autóbusz: 50 PLN
Jaszczurówka - a fakápolnával szembeni parkoló:
 
INGYENES
 
Dolina Suchej Wody - Bejárat az azonos nevű völgybe:
 
INGYENES
 
Dolina Filipki - Bejárat az azonos nevű völgybe:
 
Fizetős, de nincs adat.
 
Wierch Poroniec - A Rusinowa Polana-ra induló kék jelzés kezdeténél:
 • Motorkerékpár: 10 PLN
 • Személyautó: 30 PLN
 • Autóbusz: 50 PLN
Łysa Polana - A régi határátkelőn:
 • Motorkerékpár: 10 PLN
 • Személyautó: 30 PLN
 • Autóbusz: 60 PLN
Palenica Białczańska - A Morskie Oko-hoz induló piros jelzés kezdeténél:
 • Motorkerékpár: 10 PLN
 • Személyautó: 30 PLN
 • Autóbusz: 60 PLN
Magánkézben lévő parkolók:
 
Dolina Chocholowska (Siwa Polana) - Az azonos nevű völgy bejárata:
 • Személyautó: 15-20 PLN 
Dolina Strążyska - Az azonos nevű völgy bejárata:
 • Személyautó: 15-25 PLN
 
Figyelem! Az árak minden esetben egész napra (azaz beállásra) szólnak, és a parkolás időtartamától függetlenül kifizetendőek! Több helyen (Kiry, Łysa Polana környéke, Dolina Strążyska) vannak magánkézben lévő parkolók, melyek díja eltérhet a fent megadott áraktól.
 
Térkép a parkolók elhelyezkedéséről!

Parkolási díj   Zgłoś błąd do skasowania
~Enikő 13:29 Sze, 15 Aug 2012 Kiry TPN üzemeltetésű parkolóval szembeni oldalon 20PLN a parkolás
[ Válasz ]
        
Re: Parkolási díj   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:35 Sze, 15 Aug 2012
Köszi, javítottam!
[ Válasz ]
parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~MB 14:34 Ke, 28 Jún 2016 Kedves Zakopaneinfo!
Amúgy nagy általánosságban van parkolási díj a centrumon kívül az utak mentén? Benzinkutak, boltok mellett ott lehet hagyni az autót 1 napra ha amúgy nem szabálytalanul állok meg?
[ Válasz ]
        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:36 Ke, 28 Jún 2016
Kedves MB!

Szinte mindenhol fizetős a parkolás. Nem sok, kell. Benzinkút, bolt mellett hagyhatod, de boltoknál figyelj, hogy nincs-e kiírva, hogy a bolt klienseié a parkoló, és hogy a nem klienseket elszállítják... Mert az kellemetlen lehet.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~MB 23:14 Sze, 29 Jún 2016 Köszönöm Marci!
Kuznice környéki parkolás miatt kérdeztem. Az nem zavar, ha pár zlotyt kell fizetni érte, nem zavar ha plusz 10 percet gyalogolni kell, az zavar, ha nincs fenn a neten egy hivatalos városi parkolási térkép zónákkal és információkkal :) Nézegetten a Google Street View-t, nem nagyon láttam parkolóautomatákat, meg az emlékeim között se szerepel, bár rég jártam arra.
üdv Bálint
[ Válasz ]
                        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:03 Csü, 30 Jún 2016
Szia Bálint. Ez azért van, mert elég nagy zavar van az erőben a parkolás tekintetében. Folyamatosan változik, hogy ki nyeri el az egyes parkolók üzemeltetését a várostól, a díjak nagyjából egységesek, de kicsit valami mindig változik.
Régóta agyalunk egy jó térképen, de attól tartok, hogy képtelenek lennénk a folyamatos frissítését megoldani.

Nézzük a dolog praktikus oldalát:
Parkolóautomatáka t nem is fogsz lelni, bár egyet láttam nemrég a Nowotarska utcában, de szerintem egyenlőre azért nem errefelé megyünk majd el. Viszont parkolós bácsi (néha néni) mindenhol van, cetli tesz a kocsira, és elmenetelkor fizetsz annyi, amennyit voltál. Pár helyen meg napidíj van.

Kuznicéhez közel a II. János Pál körforgalom a határ, annál tovább kocsival nem mehetsz. Itt a B Czecha utcában rengeteg, fizetős parkolót lelsz, az O Balzera utcában meg van kb 8-10 ingyenes hely. (Ezeket csak korán reggel lehet jellemzően megcsípni.)
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~MB 21:53 Csü, 30 Jún 2016 Remélem nem értettél félre, a térképet természetesen nem Tőled, hanem az önkormányzattól várnám el :)
Köszönöm az infókat!!!
[ Válasz ]
                                        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:10 Pé, 01 Júl 2016
Nem, nem, maximálisan érthető voltál. Mi is várjuk, várnánk...
Marci
[ Válasz ]
Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~fabee
00:04 Csü, 18 Aug 2016
Sziasztok!

Néhány tipp még parkolás témában:
Ha az ember nem ragaszkodik ahhoz, hogy az autó ott álljon a \"közelben\" egy kirándulás alkalmával, akkor sokszor érdemesebb a szálláson hagyni, és inkább mikróbusszal menni a kirándulóhelyekre. Különösen igaz ez Kuźnice esetében, ahová úgysem lehet teljesen felmenni autóval, csak a rondo-ig (illetve picivel fölé), ahogy azt már előttem is megírtátok.
A benzinkútat, boltokat nem javaslom, mert könnyen büntetés, vagy az autó elszállítása lehet a vége. Akkor inkább fizess 10 zl-t egy egész napos parkolásért pár utcával odébb.
Łysa Polana-nál főszezonban a legnagyobb probléma nem is a parkolással, hanem inkább az odajutással van. Akkora dugók szoktak lenni, hogy az embernek elmegy a kedve a kirándulástól, és még a mikróbuszokat sem mindig engedik előre. Egy megoldás van - főleg ha amúgy is Bukowina, vagy Poronin felől jönnél (mert mondjuk ott szállsz meg) -, mégpedig az, hogy a 960-as út helyett némi kerülővel a 49-esen mész Szlovákiába, onnan pedig a Javorinán keresztül a 66-oson érkezel a helyszínre. Ha elég nagy a dugó, nem is érdemes elmenni a nagy parkolóig, hanem közvetlenül a határ előtt, a Slovnaft kút környéki valamelyik kis parkolóban hagyni az autót, és gyalog elsétálni a kocsisor mellett (Droga Oswalda Balzera). Évekkel ezelőtt ezzel még nem nagyon volt dugó, de mióta egyre többen keresik fel a Tátrát (ami persze jó is), azóta ez gyakori probléma ezen a részen, mivel ez az egyik leglátogatottabb kirándulóhely Zakopane környékén. Részben a könnyű terep miatt, részben azért, mert a sétálni nem szeretőket/tudókat lovasszekér viszi fel, de kisgyerekes családoknak is ideális, mert végig lehet menni babakocsival.

-f-
[ Válasz ]
        
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
06:16 Csü, 18 Aug 2016
Csak annyit tennék hozzá, hogy a Rondo (II. János Pál pápa körforgalom) fölé egyáltalán nem lehet menni (tábla is jelzi), csak ha behajtási engedélye van valakinek. Magyar ember gyakorlatilag csak akkor rendelkezik ezzel, ha a Rondo és Kuznice közötti szakaszon van a szállása!
Mivel ez az útszakasz nagyon kedvelt büntetési pontja a rendőrségnek és a városőrségnek is, ezért kiemelten nem ajánlom a behajtást még egy pici szakaszon sem.
Marci
[ Válasz ]
parkolás kerékpárral   Zgłoś błąd do skasowania
~mohapafrany
17:27 Va, 30 Júl 2017
Sajnos nekem rossz emlékeim vannak Zakopánéról. Parkolás ügyben mérgeltek fel, amikor fel akartam menni bringával a Morski Okohoz, és nem engedtek fel, mondván csak azzal a szekérrel lehet amit ők üzemeltetenek, mérgemben felmentem gyalog. Minekutána felszaladtam a Risy- re visszatérve a parkolóba a bringámhoz, addig nem engedtek el amíg 10 kopejkát le nem szurkoltam nekik.... gondoltam inkább megverekszek velük, de nagyon fáradt voltam, így inkább pár zlotyit nagyon apróban széthajítottam a parkoló betonján.... elhihetitek azóta is mérges vagyok rájuk.... ráadásul ez egy 3400 km-es kerékpártúra egyik malőrje volt....
[ Válasz ]
        
Re: parkolás kerékpárral   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:18 Va, 30 Júl 2017
Szomorú szívvel olvasom hozzászólásodat. Ijesztő az a gondolat, hogy nem viccből írod, hanem megeshet, hogy komented 100%-ban komoly.

Egy 3400 km-es kerékpártúra alkalmából annyi időt szánhattál volna a tervezésre, hogy megtudd, a Lengyel Tátra területén a nemzeti park szabályozása miatt igen kevés helyen lehet kerékpározni. Többek között a Morskie Okohoz sem. Lehet menni gyalog, és részben lovaskocsival.
Azok után pedig, hogy a parkolóban tároltad a kerékpárodat, és elkérik a parkolási díjat, és valóban hozod ezt a viselkedést, akkor sajnos csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

Nagy dobra már igazán kár volt verni...
Marci
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Szűcs Ferenc
10:43 Pé, 17 Aug 2018
Kedves portál üzemeltető!
Auswitz-Birkena u-ba megyünk aug. 25-én szombaton.
A belépőink megvannak, a parkolási lehetőségről szeretnék információt kapni, díj, fizetés stb.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv: Szűcs Ferenc
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:10 Pé, 17 Aug 2018
Kedves Ferenc!

Auschwitz hivatalos parkolója 10 pln/nap. Számos parkoló van körülötte, ezek árait nem tudom, de vagy ugyanennyi, vagy maximum 1-2 pln eltérés lehet.
Birkenauban 2 pln/óra volt a díjazás, amikor utoljára személyautóval ott jártam, de az még 2017-ben volt, azóta inkább busszal jelenek meg ott, ezért ez nem teljesen biztos ár, de irányadónak gondolom jó lehet.
Marci
[ Válasz ]
Morskie Oko   Zgłoś błąd do skasowania
~Leslie
23:19 Hé, 22 Ápr 2019
Szia!
Érdeklődnék, hogy ha reggel fél nyolc körül érünk a Morskie Oko parkolójához, akkor talán nem kell órákat várni, hogy lovaskocsiba tudjunk ülni? Egy napunk lesz Zakopaneban, szeretném a Morskie Okot délután kettőig megjárni. Vagy ötlet, hogy mikor érkezzünk, hogy minimális legyen a várakozás lovaskocsira?
Köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Morskie Oko   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:22 Ke, 23 Ápr 2019
Sza!

Szerintem mostanság, főleg hétköznapokon a 8:00 tanácsosabb, mert nem biztos, hogy korábban ott lesznek a lovaskocsisok. Igaz, ilyenkor még tömegre sem kell számítani.
Ha nyáron, főidőszakban jönnétek, akkor viszont 6:45-7:00-re legyetek ott.
[ Válasz ]
Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Szabi 16:20 Csü, 15 Aug 2019 Sziasztok!
Először is nagyon jó az oldal, sokat segített a Zakopane nyaralásunknál. Jelezni szeretném, hogy a Lysa Polana és a Palenica Bialcanska parkolónál a személyautó 30 pln, az autóbusz 60 pln. Még egyszer köszi a hasznos infókat
[ Válasz ]
        
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:26 Csü, 15 Aug 2019
Köszi, frissítettem.
[ Válasz ]
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Tobias magnus 22:02 Pé, 16 Aug 2019 A tótok 5 eurot kérnek a parkolásért. Az kb. 21 pln
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Auswitz
~Gabi
13:15 Sze, 16 Okt 2019
Kedves Andrea! Eu-n belül elfogadják mindenhol a biztosítás alap kötvényét, nem...
Re: Auswitz
~susy05
12:53 Sze, 16 Okt 2019
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Autóval megyünk és azt szeretném még...
Re: Auswitz
~CsMarton
10:48 Ke, 15 Okt 2019
Nem. Birkenau egyelőre teljesen ingyen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül...
Auswitz
~susy05
10:45 Ke, 15 Okt 2019
Jövőhéten indulunk Auschwitzba a jegyeink megvannak. Megszeretnénk nézni a Birkenaui lágert...
Re: Híd lezárás
~tomi
17:37 Va, 13 Okt 2019
Köszönöm a gyors választ ,sokat segítettek:)))
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 31866172 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.