Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóWIELICZKAI IDEGENVEZETÉS

A Krakkó mellett található a híres wieliczkai sóbánya - mely az elsők közt került fel az UNESCO Világörökségi listájára - méltán híres tárnáiról és termeiről, valamint az azokban található csodás sószobrokról, és egyéb alkotásokról. Ebben a leírásban igyekszünk minden tudnivalót összeszedni számotokra, hogy meglátogathassátok ezt a gyönyörű földalatti múzeumot.

Ez a bejegyzés egyéni utazóknak, családoknak, kisebb társaságoknak szól, de természetesen csoportoknak is meg lehet szervezni a bányalátogatást. Amennyiben tehát csoportot szervezel, a rájuk vonatkozó tudnivalókért kattints ide!

Egyéni utasoknak:

A bánya látogatása csak képzett bányász-idegenvezető vezetésével lehetséges, ez minden érkező vendégre, az egyéni látogatókra is szigorúan vonatkozik. A bánya a helyszínen összegyűlő egyéni utasokból folyamatosan állítja össze a csoportokat, és indítja őket - kb 30-35 főt egyszerre a bányába. Az ilyen típusú látogatás több nyelven is lehetséges.

A látogatás időtartama a hagyományos turistaútvonalon - mely összesen a bánya három szintjét érinti, és 135 méter mélyre visz a só birodalmába - kb 2,5 óra időtartamú. Fontos tudni, hogy lefele végig lépcsőkön, gyalog kell haladni, az út kezdetén rögtön 380 lépcső vár rátok, hogy elérjétek az első szintet.
Felfelé már lifttel szállítanak majd Titeket!

A bányalátogatás végén lehetőség van a bányamúzeum fő részeinek meglátogatására is. Ez opcionális - kb további 1,5-2 órát jelent. Egyéni látogatóként a bánya bejárásának a végén választhattok, hogy a múzeumba, vagy a felszínre mentek-e tovább.

A fent említett módon, a helyszínen összegyűlő, egyéni látogatókból álló csoportokról olvashattok alább információkat, árakat. E mellett lehetőség van akár - sajnos csak minimum 20 fő esetében - előzetes idegenvezető foglalásra. Az erre vonatkozó információkat, árakat, és elérhető nyelveket itt találjátok!

Árak egyéni utasok számára:

Lengyel nyelvű vezetés esetén:

 • Normál jegy: 59/64 pln/fő
 • Kedvezményes jegy: 42/46 pln/fő
 • Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 160/174 pln/4 fő

A fenti árak 2019 december 31-ig érvényesek. A drágábbik ár 2019 április 27-től május 5-ig, valamint 2019 július 1-től augusztus 31-ig fizetendő. Minden más időszakra az olcsóbb árak vonatkoznak 2019-ben.

Kedvezményes jegyet 4 és 25 év közötti gyermekek, fiatalok és egyetemisták vehetnek igénybe. 14 év felett csak érvényes lengyel-, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal! Nyugdíjasok csak lengyel nyugdíjas igazolvánnyal vehetik a kedvezményt igénybe... A bánya látogatása 4 éves kor alatt (szülői felügyelettel) ingyenes.
Családi jegyet 2 szülő és 2 gyermek (4 és 17 éves kor között) igényelhet.

A jegy ára magában foglalja a bányász-idegenvezető díját is.

A lengyel nyelvű csoportok folyamatos jelleggel indulnak, ahogy a kb 30-35 fő összegyűlik, így csúcsszezonban maximum 10-20 perc várakozással kell számolnotok, kevésbé frekventált időszakokban is legfeljebb 30-45 perc lehet a várakozási idő.

Idegennyelvű vezetés esetén:

 • Normál jegy: 89/94 pln/fő
 • Kedvezményes jegy: 69/74 pln/fő
 • Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 247/262 pln/4 fő

A fenti árak 2019 december 31-ig érvényesek. A drágábbik ár 2019 április 27-től május 5-ig, valamint 2019 július 1-től augusztus 31-ig fizetendő. Minden más időszakra az olcsóbb árak vonatkoznak 2019-ben.

Kedvezményes jegyet 4 és 25 év közötti gyermekek, fiatalok és egyetemisták vehetnek igénybe. 14 év felett csak érvényes lengyel-, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal! Nyugdíjasok csak lengyel nyugdíjas igazolvánnyal vehetik a kedvezményt igénybe... A bánya látogatása 4 éves kor alatt (szülői felügyelettel) ingyenes.
Családi jegyet 2 szülő és 2 gyermek (4 és 17 éves kor között) igényelhet.

A jegy ára magában foglalja a bányász-idegenvezető díját is.

Az idegennyelvű csoportok megszabott időpontokban indulnak - lásd alább - vagy ahogyan egy-egy nyelvre összegyűlik a kb 30-35 ember.

 • Angol: Egész évben 9 és 17 óra között minden 30 percben. Áprilistól októberig 8:30, 17:30, 18:00 is. Ezen felül április 27 - május 5 valamint július 1 - augusztus 31 között 8:00, 18:30 és 19:00 is.
 • Német: Egész évben: 10:45, 14:15 és 16:15.
 • Francia: Egész évben: 10:15, 12:15 és 15:15.
 • Olasz: Egész évben: 9:45, 13:10 és 15:45. Ezen felül április 27 - május 5 valamint július 1 - augusztus 31 között 11:45 és 18:45 is.
 • Orosz: Egész évben: 11:10, 14:10 és 16:10.
 • Spanyol: Egész évben 11:40 és 16:40.

Egyéb szolgáltatások:

 • Fotójegy: 10 pln/fő. (A teljes múzeum területén érvényes fotójeggyel kell rendelkezni fényképek, vagy videoanyag készítéséhez. Aki menet közben gondolja meg magát az a túra során a Szent Kinga kápolna előtt megveheti a fotójegyét.)

Online jegyvásárlás:

​A bánya webshopjában - ezen a linken éritek el angol nyelven, de a jobb felső részen lehet még más nyelveket is kérni - korlátozott számban lehet előzetesen jegyeket vásárolni. A korlátozottság arra vonatkozik, hogy nem minden napi csoport érhető el online, jellemzően reggeli és esti időpontok csak. De aki be akarja biztosítani a látogatását, annak ez is nagy segítség lehet arra, hogy az esetleges helyszíni sorban állást elkerülje.

Idegenvezetés magyar nyelven:

A bánya a helyszínen összegyűlő egyéni utazóknak nem biztosít magyar nyelvű vezetést, de azért van kétféle lehetőségetek is magyar nyelvű idegenvezetésre, ha egyéni látogatóként érkeztek:

 • A bánya tud magyar nyelvű idegenvezetőt adni, ez azonban csak előzetes foglalás alapján lehetséges. A foglalás tudnivalóit a csoportos wieliczkai látogatás oldalán az "Árak szervezett csoportok számára" fejezetben olvashatjátok el! Sajnos csak minimum 20 főre lehet foglalni!
 • Mivel a bányában jelenleg csak két magyar nyelvű vezető dolgozik, az ő előzetes befoglalásuk sokszor akadályokba ütközhet. Ezt megkerülendő tudunk biztosítani lengyel-magyar tolmácsot, aki rendelkezik wieliczkai gyakorlattal, végig tudja tolmácsolni, amit a bányász-idegenvezető mond, s vele tudtok csatlakozni egy induló lengyel csoporthoz. Árajánlatot tőlünk tudtok kérni ilyen esetekre.

Mindkét esetben kéréseitekkel, kéréseitekkel keressetek minket az office@zakopaneinfo.hu email címen!

A bánya egyéb szolgáltatásai:

Szívesen vállalják konferenciák, családi- és céges rendezvények megszervezését, csoportoknak pedig a bánya földalatti éttermében tranzitmenük elkészítését. Részletekért kérjük írj nekünk az office@zakopaneinfo.hu címre!

Ezen felül zarándokcsoportoknak (minimum 20 fő) külön, speciális útvonalat tudnak biztosítani, amelyről részletesen itt olvashattok!

Mivel kösd össze a wieliczkai látogatást:

A hagyományos wieliczkai sóbányalátogatás kb félnapos program, így bátran összeköthetitek más környékbeli látnivalók megtekintésével is. Ötleteink:

 • Krakkói városnézés.
 • Auschwitz és Birkenau megtekintése.

A múzeum nyitvatartása, és címe:

 • Április 1 és október 31 között mindennap: 7:30 - 19:30*
 • November 2 és március 31 között mindennap: 8:00 - 17:00*

*= A zárási időpont a pénztár zárását, és az utolsó csoport lemeneteli időpontját takarja.

Speciális nyitvatartás:

 • Nagyszombat: 7:30 - 15:30
 • December 31: 8:00 - 16:00

Január 1-jén, Húsvétvasárnap, November 1-jén, valamint December 24-25-én a bánya zárva tart!

A múzeum címe:

32-020 Wieliczka, ulica Daniłowicza 10.

Wieliczka idegenvezetése   Zgłoś błąd do skasowania
~Krisztina 07:44 Va, 29 Júl 2018 Kedves Marci,

Most érkeztünk haza Zakopanéból

Nagyon jól sikerült a látogatás, minden tökéletes volt, Mária nagyon kedves volt és egy remek napot töltöttünk a bánya látogatással. Ez főleg akkor vált a hajnali kelés után fantasztikussá ( ha lehet még fokozni), amikor megláttuk a hatalmas, kígyózó sorokat a be/lemenni szándékozókkal.

Köszön jük még egyszer a segítséged

Krisztina
[ Válasz ]
Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Réka 10:59 Csü, 11 Okt 2018 Kedves Marci :)

Itt is szeretném a segítségedet kérni, szint úgy mint az Auschwitzi foglalásnál.

Szeretnék október 21-én eljutni a sóbányába, de mindössze 6-an vagyunk.

Nem feltétlen kell nekünk idegenvezető (akár magyar akár más nyelvű) mert nyomtatok a bányáról infót és azt elolvassuk közben.

Viszont nem találom, hogy mikor tudnánk bemenni, meg mennyibe kerül, vagy hogy zajlik ez?

Előre is köszönöm a segítséget

Réka
[ Válasz ]
        
Re: Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:09 Csü, 11 Okt 2018
Kedves Réka!
Az árak és a belépési időpontok is a fenti cikkben találhatóak. Kérlek olvasd el alaposan, más fontos információkat is találsz benne. Az Online jegyvásárlás linkje a Bánya honlapjára mutat a webshopra, itt tudsz jegyet venni a turnusokra. Idegenvezető nélkül a Bánya nem látogatható, az októberi hosszú hétvégére a magyar idegenvezetők pedig már mind foglaltak.
Gabi
[ Válasz ]
                
Re: Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Réka 11:26 Csü, 11 Okt 2018 Kedves Gabi!

Akkor csak egy megerősítést kérnék, nehogy félreértsek valamit :)

Úgy látom, hogy lengyel nyelvű turista útvonalon kiválasztott felnőtt jegy 59pln.

Még úgy látom október 21-én van is sok időpont lehetőség.

Az nem tiszta nekem, hogy bányász útvonalat, vagy turistaútvonalat kellene választanunk?

köszönöm előre is :)
[ Válasz ]
                        
Re: Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:32 Csü, 11 Okt 2018
Turista.
[ Válasz ]
Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Niki
22:18 Szo, 20 Ápr 2019
Kedves Marci ! Érdeklődni szeretnek hogy szeptember 29 en lesz e lehetőség magyar nyelvű idegenvezetésre?
Köszönöm
Niki
[ Válasz ]
        
Re: Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton (redaktor)
08:24 Va, 21 Ápr 2019
Kedves Niki!

ELég messze van még, így nyugodtan mondhatom, hogy lesz esély.
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Idegenvezető igénylés
~CsMarton
18:25 Ke, 25 Jún 2019
Üdv! Nekünk ezen a napon nincs csatlakozható csoportunk Ha lesz, hirdetni fogjuk a...
Idegenvezető igénylés
~Jaksika
18:22 Ke, 25 Jún 2019
Kedves Marci! Családommal szeretnék ellátogatni az Auswitzi táborba 2019.07.16-án kedden ....
Re: Kérdés
Pataki László
10:52 Ke, 25 Jún 2019
Nagyon szépen köszönöm!
Re: Kérdés
~CsMarton
10:33 Ke, 25 Jún 2019
Kedves László! A helyszínen, azaz Sromowce Wyzne, Katy. Bővebben a bal oldali menüpont...
Kérdés
Pataki László
10:21 Ke, 25 Jún 2019
Szia Marci! Szeretném megkérdezni,hogy a tutajozáshoz a jegyeket helyileg hol tudom...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 28851435 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.