Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóBUSZ ÁFA BEVALLÁS

E bejegyzés azokra a cégekre vagy magánvállalkozókra vontakozik, akik beregisztráltak  Varsóban a Kettes Számú Adóhivatalban (A hivatal lengyel neve: Drugi Urząd Skarbowy Warszawa - Śródmieście), valamint rendelkeznek lengyel adószámmal (azaz NIP-pel) vagy egyszerűsített regisztrációt végeztek, és rendelkeznek Numer Identyfikacyjny VAP-pal. 

Amennyiben az adóalany NIP-pel rendelkezik (normál regisztráció)

E regisztrációnál választható, hogy havi- vagy negyedéves bevallás szerint szeretne elszámolni az adózó.  Havi esetén a VAT-7, negyedéves bevallás esetén a VAT-7K formanyomtatványt kell kitölteni lengyel nyelven, és postázni az adóhivatal  címére. A VAT-7K formanyomtatvány és fordítása a linkekről letöltehő. (A fordítás tartalmaz egy kitöltési segédletet is, amely azokra az adózókra vonatkozik, akik nem igényelnek vissza áfá-t, és nem számolnak el költségeket!) A formanyomtatványt az elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell postára adni az adóhivatal címére. (A postai bélyegzőn szereplő időpont a mérvadó).

Drugi Urząd Skarbowy Warszawa - Śródmieście
ul. Jagiellońska 15, 03-719 Warszawa  POLAND

Amennyiben az adóalany Numer Identyfikacyjny VAP-pal rendelkezik (egyszerűsített regisztráció)

E regisztrációnál minden esteben negyedévente kell leadni az áfa bevallásokat a VAP-1 digitális formanyomtatvány kitöltésével, és emailen való beküldésével. A formanyomtatvány csak lengyel  nyelven elérhető el. A pirossal jelölt mezők kitöltése kötelező. A formanyomtatványt az elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elküldeni.  

Mindkét regisztráció esetében

FONTOS:
Amennyiben az adott elszámolási időszakra az áfa összege 0,00 PLN, akkor is ki kell tölteni, és be kell küldeni az aktuális időszakra a bevallást.
Az áfa összegét az útra kiállított számla nettó összegéből kell számolni. Alapul véve Lengyelország területén megtett kilométereket és a kilométerenkénti egységárat. Ezen összeg 8%-a a befizetendő áfa összege, melyet az  elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elutali. 2020 január 2-től az adóhivatal minden adóalany részére alszámlát nyitott. Az alszámla számát egy számlaszám generátor segítségével lehet megtudni. A generátor itt érhető el az adóhivatal honlapján.  (
Be kell írni a NIP vagy VAP számot, majd a GENERUJ gombot megnyomni. Célszerű az így kapott bankszámlaszámot lementeni.) Az utalászhoz szükséges adatok: 

Narodowy Bank Polski  O/O
Warszawa
SWIFT:NBPLPLPW
IBAN: egyedi alszámlaszám 
utalás tárgya: VAT-7K, melyik időszakra érkezik a befizetés és a cég nevét, lengyel adószámát (NIP) feltüntetni 

FONTOS:
Amnnyiben az adózó nem rendelekezik lengyel bankszámlával, vagy ezt nem jelentette le az adóhivatalnál, vagy az egyszerűsített regisztrációt vette igénybe, nem igényelheti vissza az áfát.

A könyvelés elérhető közvetelenül az alábbi számok egyikén (csak lengyel nyelven): tel: (+48) 22 511 35 48 vagy (+48) 22 511 35 19.


áfa bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~ANTIK
11:51 Hé, 30 Szept 2013
Tisztelt Szerkesztő!
Mi egy személyszállító cég vagyunk, nagyon keveset járunk Lengyelországba, az idén is egyszer voltunk.Cégünk bejelentkezett egyszerűsített regisztrációval az adóhivatalba. A bevallást szerettük volna elküldeni, de sajnos az Önök által megadott oldalt a program letöltése után sem tudjuk megnyitni. Az összeget már elutaltuk.
Nem tudom van-e más lehetőség a bevallás megküldésére illetve mikor van lehetőségünk lemondani, lemondás esetén évi egy két alkalommal utazhatunk.e?
Megköszönve előre is a segítségüket!
Blue Angels Kft.
[ Válasz ]
        
Re: áfa bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
12:07 Sze, 02 Okt 2013
Kedves Blue Angels Kft.

A formanyomtatvány egy másik változatát el tudom küldeni mailban, de sajnos nem adta meg mail címét. Kérem írjon nekünk az office@zakopaneinfo.hu címre és válaszlevelemben küldöm.
Lemondani csak cég felszámolást, csőd esetében lehet, ha évente 1-2 alkalommal megfordulnak Lengyelországban mindenképpen kell aktív adószámmal rendelkezni és negyedévete bevallást küldeni. Ha nem volt út, akkor nullásat.
Szép napot
Csomor Gabriella
[ Válasz ]
Érvénytelen adószám   Zgłoś błąd do skasowania
Szputnyika
13:22 Hé, 02 Dec 2013
Tisztelt Szerkesztő!

Személyszáll ító cégként 2 éve bejelentkeztünk a lengyel adórenszerbe. Évente 4-5 utunk van összesen, ami érinti Lengyelországot. Negyedévente beküldtük az adóbevallást, 0-ás bevallást is ha úgy alakult. Múlt héten kaptunk egy e-mailt, hogy adószámunk lejárt. Ilyen esetben mi a teendő? Segítségüket előre is köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Érvénytelen adószám   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:27 Hé, 02 Dec 2013
Kedves Szputnyika!

Találkoztunk mostanság hasonló problémával. Kérlek írj email az office@zakopaneinfo.hu címre. Küld meg beszkennelve a nyilatkozatot amit kaptatok, rákérdezünk, és meglátjuk mit lehet tenni.

Várjuk emailedet:
Gabi és Marci
[ Válasz ]
kérés   Zgłoś błąd do skasowania
~Mária
15:48 Sze, 22 Jan 2014
Kedves Gabriella!

VAP-1 busz ÁFA bevalláshoz magyar nyelvű segédletet, fordítást nem tudnak esetleg küldeni?
Köszönettel:

Mária
[ Válasz ]
        
Re: kérés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
17:56 Sze, 22 Jan 2014
Kedves Mária!
Nem fordítottuk le a VAP-1 formanyomtatványt,de röviden leírom ide. Csak a piros négyzeteket kell kitölteni, 1 - VAP szám, 4-negyedév, 5- év, A.7.1 - bevallás (mellette javítás), 8-cégnév, 9-magyar adószám, 10-HU B.2 cég címe, országnál \"Wegry\"-t kell megadni, C.1.a-busz rendszáma, C.1.b-utasok száma,C.1.c-szolgáltatás nettó ára, 24- keresztnév, 25-vezetéknév.
Remélem tudtam segíteni
Szép napot Gabi
[ Válasz ]
VAP-1 bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~Fliegerpapa
21:45 Csü, 30 Okt 2014
Sziasztok!

Autóbuszos vállalkozóként kell digitálisan bevallást tennem az elmúlt negyedév forgalmáról a Kettes Adóhivatal felé.
Amennyire ki tudtam hámozni, a PDF-ben kitölthető bevallást kell e-mailben beküldeni.
Tudnátok segíteni, hogy a bevallást hova, milyen e-mail címre küldjük?

Segítségeteket előre is köszönöm:
Molnár László
[ Válasz ]
        
Re: VAP-1 bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi 11:15 Csü, 13 Nov 2014 Szia,

A PDF alján van egy gomb, ami ha ki van töltve a nyomtatvány lenyomható és automatikusan elküldi magát. Ha ez nem működik, akkor emailban csatolmányként lehet elküldeni az us1436VAP@mz.mofnet.gov.pl vagy a us1436@mz.mofnet.gov.pl címekre.
Szép napot
[ Válasz ]
VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~alida 13:47 Csü, 08 Okt 2015 Sziasztok!
Először is nagyon jó, hogy vagytok!
Első adóbevallás egy augusztusi fuvar után, amit okt.25ig ugye le kellene adni és be is fizetni.
Másszor, annyi lenne a kérdésem, hogy amit egy alább található hozzászóláshoz válaszoltatok:

\" Csak a piros négyzeteket kell kitölteni, 1 - VAP szám, 4-negyedév, 5- év, A.7.1 - bevallás (mellette javítás), 8-cégnév, 9-magyar adószám, 10-HU B.2 cég címe, országnál \\\"Wegry\\\"-t kell megadni, C.1.a-busz rendszáma, C.1.b-utasok száma,C.1.c-szolgáltatás nettó ára, 24- keresztnév, 25-vezetéknév.\"

... csak ezeket kell kitölteni a többit nem?
Mert nekem pirossal egy mező sem jelenik meg a nyomtatványon, csak szürkével, kékkel és fehérrel.

Köszönöm a választ!
[ Válasz ]
        
Re: VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:14 Pé, 09 Okt 2015
Kedves Alida!

A VAP1 formanyomtatvány Adobe Readerbe megnyitva, bizonyos négyzeteket piros kerettel jelöl a program, ezek kitöltése kötelező, enélkül nem enged tovább a küldés gombra. Ezek az 1, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 18, C1a,b,c és a 24, 25.
[ Válasz ]
                
Re: VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~Alida 10:48 Ke, 13 Okt 2015 Köszönöm, biztos bénázok, de Adobe-be nyitja meg de nem piros sehol. Na mindegy, a fentieket kitöltöm.
Még egy kis infora lenne szükségem.
1. A szolgáltatás nettó árbevételhez nekünk a Magyarország-Lengyelország-M agyarország szakaszra van számla. De ugye csak a Lengyelországban megtett km-ek utáni nettó összeget kell megadni a C/c.részben?
2. Forintba jó megadni, vagy át kellene számolni vmibe?
Köszönöm a választ!
[ Válasz ]
                        
Re: VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:00 Ke, 13 Okt 2015
Kedves Alida!

Csak a Lengyelországban megtett km-ek számítanak, és igen a nettó, PLN (lenygel valuta) kell megadni az összeget. Ebben is kell majd utalni!
Ha forintban írod be kb 75-ször nagyobb ÁFÁ fogsz fizetni, nem éri meg. :)
[ Válasz ]
áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~davidlivi
11:00 Ke, 12 Nov 2019
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni autóbuszos adóbevallással kapcsolatban. Egyéni vállalkozóként 2016-ban küldtem a vap.143644@mf.gov.pl címre egy egyszerűsített regisztrációt. Erre semmi visszajelzés nem érkezett. Ebből arra következtettem, hogy sikertelen volt a bejelentés. 2018-ban újra elküldtem, amire az a válasz jött, hogy már rendelkezünk adószámmal. Ha jól értettem, ez a szám: VAP40212. Ám továbbra sincs VAP 5 igazolásunk, amit a buszon kéne tartanunk. Ha jól tudom, negyedévente kéne bevallást készítenünk. Csak néha-néha járunk Lengyelországban. Ez ideig semmi felszólítást nem kaptunk ez ügyben. Azt szeretném kérdezni, hogy mit tehetünk, hogy rendben legyen minden. Köszönettel, Dávid Livi
[ Válasz ]
        
Re: áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
10:20 Sze, 13 Nov 2019
Kedves Livi!
Fel kell venni a kapcsolatot az adóhivatallal, legjobb telefonon és lengyel nyelven és tisztázni a helyzetet. Ők kb 2 éves elmaradásban vannak a bevallások feldolgozásában, igy nem sokára észervehetik, ha hányzik valamelyik negyedév. Ha szükségetek van segítségre, akkor kérlek írj emailt az office@zakopaneinfo.hu címre és küld el a cég adatokat, részleteket. November 25 után leszek az irodában addig szabadságon vagyok. Szép napot Gabi
[ Válasz ]
        
Re: áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
10:20 Sze, 13 Nov 2019
Kedves Livi!
Fel kell venni a kapcsolatot az adóhivatallal, legjobb telefonon és lengyel nyelven és tisztázni a helyzetet. Ők kb 2 éves elmaradásban vannak a bevallások feldolgozásában, igy nem sokára észervehetik, ha hányzik valamelyik negyedév. Ha szükségetek van segítségre, akkor kérlek írj emailt az office@zakopaneinfo.hu címre és küld el a cég adatokat, részleteket. November 25 után leszek az irodában addig szabadságon vagyok. Szép napot Gabi
[ Válasz ]
Busz áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~NagyZoli
17:37 Ke, 28 Jan 2020
Szia Gabi, esetleg számíthatunk a közreműködésetekre adószám törlése után, amikor valószíűleg elmulasztott negyedéves 0-ás bevallás miatt érvénytelenítette az adóhivatal az adószámunkat. Volt már pár éve ilyen , de akkor vissza tudtuk update-elni, miután elküldtük a hiányzó bevallásokat. Most viszont nem megy el a bevallás a pdf form online módon, megpróbáljuk még a nálatok talált e-mail címekre elküldeni, mert van egy fizetős negyedévünk dcemberről. Ha nem működik és elveszünk, lehet még Tőletek közreműködést kérni ? Köszönet: NAgyZoli
[ Válasz ]
        
Re: Busz áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~CsGabi
17:38 Ke, 28 Jan 2020
Igen, de nem itt, hanem mailben
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Birkenau
~CsMarton
06:41 Pé, 21 Feb 2020
Nem, Birkenaut egész nap ingyenesen, regisztráció nélkül lehet látogatni.
Birkenau
~SzAn
23:28 Csü, 20 Feb 2020
Ha csak Auschwitz 2-öt, Birkenau-t szeretném meglátogatni, arra is érvényes, hogy egyénileg...
Re: Jegy
~CsMarton
21:07 Csü, 20 Feb 2020
Kedves Zolten! Szerintünk már nem várható akkor nagy tömeg a Kasprowy lanovkán. Persze...
Jegy
Zolten
21:02 Csü, 20 Feb 2020
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e előre jegyet foglalni március 2.-ára, hogy...
Re: Crocus virágzás
~CsMarton
14:58 Sze, 19 Feb 2020
Kedves Gyöngyi! Február van. Nem nyílik ott most semmi. Áprilisban viszont, ha már...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 34800032 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.