Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóBUSZ ÁFA BEVALLÁS

E bejegyzés azokra a cégekre vagy magánvállalkozókra vontakozik, akik beregisztráltak  Varsóban a Kettes Számú Adóhivatalban (A hivatal lengyel neve: Drugi Urząd Skarbowy Warszawa - Śródmieście), valamint rendelkeznek lengyel adószámmal (azaz NIP-pel) vagy egyszerűsített regisztrációt végeztek, és rendelkeznek Numer Identyfikacyjny VAP-pal. 

Amennyiben az adóalany Numer Identyfikacyjny VAP-pal rendelkezik (egyszerűsített regisztráció)

E regisztrációnál minden esteben negyedévente kell leadni az áfa bevallásokat a VAP-1 digitális formanyomtatvány kitöltésével, és emailen való beküldésével. A pirossal jelölt mezők kitöltése kötelező. A formanyomtatványt az elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elküldeni. Amennyiben az adott elszámolási időszakra az áfa összege 0,00 PLN, akkor is ki kell tölteni, és be kell küldeni az aktuális időszakra a bevallást. Az áfa összegét az útra kiállított számla nettó összegéből kell számolni. Alapul véve Lengyelország területén megtett kilométereket és a kilométerenkénti egységárat. Ezen összeg 8%-a a befizetendő áfa összege, melyet az  elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elutali. 

Az egyszerűszített regisztrációval, azaz VAP számmal rendelkezőknek az alábbi új banszámlára kell utalniuk. 

Drugi Urzad Skarbowy Warszawa Środmieście
IBAN PL 97 1010 0071 2223 1436 4400 0000 SWIFT: NBPLPLPW

talás tárgya: VAT-7K, melyik időszakra érkezik a befizetés és a cég nevét, lengyel adószámát (VAP) feltüntetni 

___________________________________

 

Amennyiben az adóalany NIP-pel rendelkezik (normál regisztráció)

E regisztrációnál választható, hogy havi- vagy negyedéves bevallás szerint szeretne elszámolni az adózó.  Havi esetén a VAT-7, negyedéves bevallás esetén a VAT-7K formanyomtatványt kell kitölteni lengyel nyelven, és postázni az adóhivatal  címére. A VAT-7K formanyomtatvány és fordítása a linkekről letöltehő. (A fordítás tartalmaz egy kitöltési segédletet is, amely azokra az adózókra vonatkozik, akik nem igényelnek vissza áfá-t, és nem számolnak el költségeket!) A formanyomtatványt az elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell postára adni az adóhivatal címére. (A postai bélyegzőn szereplő időpont a mérvadó). Amennyiben az adott elszámolási időszakra az áfa összege 0,00 PLN, akkor is ki kell tölteni, és be kell küldeni az aktuális időszakra a bevallást.

Drugi Urząd Skarbowy Warszawa - Śródmieście
ul. Jagiellońska 15, 03-719 Warszawa  POLAND

Az áfa összegét az útra kiállított számla nettó összegéből kell számolni. Alapul véve Lengyelország területén megtett kilométereket és a kilométerenkénti egységárat. Ezen összeg 8%-a a befizetendő áfa összege, melyet az  elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elutali. 2020 január 2-től az adóhivatal minden adóalany részére alszámlát nyitott. Az alszámla számát egy számlaszám generátor segítségével lehet megtudni. A generátor itt érhető el az adóhivatal honlapján.  (Be kell írni a NIP számot, majd a GENERUJ gombot megnyomni. Célszerű az így kapott bankszámlaszámot lementeni.) Az utalászhoz szükséges adatok:

 Narodowy Bank Polski  O/O Warszawa
SWIFT:NBPLPLPW, IBAN: egyedi alszámlaszám
utalás tárgya: VAT-7K, melyik időszakra érkezik a befizetés és a cég nevét, lengyel adószámát (NIP) feltüntetni 

Amnnyiben az adózó nem rendelekezik lengyel bankszámlával, vagy ezt nem jelentette le az adóhivatalnál, vagy az egyszerűsített regisztrációt vette igénybe, nem igényelheti vissza az áfát.

A könyvelés elérhető közvetelenül az alábbi számok egyikén (csak lengyel nyelven): tel: (+48) 22 511 35 48 vagy (+48) 22 511 35 19.

áfa bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~ANTIK
11:51 Hé, 30 Szept 2013
Tisztelt Szerkesztő!
Mi egy személyszállító cég vagyunk, nagyon keveset járunk Lengyelországba, az idén is egyszer voltunk.Cégünk bejelentkezett egyszerűsített regisztrációval az adóhivatalba. A bevallást szerettük volna elküldeni, de sajnos az Önök által megadott oldalt a program letöltése után sem tudjuk megnyitni. Az összeget már elutaltuk.
Nem tudom van-e más lehetőség a bevallás megküldésére illetve mikor van lehetőségünk lemondani, lemondás esetén évi egy két alkalommal utazhatunk.e?
Megköszönve előre is a segítségüket!
Blue Angels Kft.
[ Válasz ]
        
Re: áfa bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
12:07 Sze, 02 Okt 2013
Kedves Blue Angels Kft.

A formanyomtatvány egy másik változatát el tudom küldeni mailban, de sajnos nem adta meg mail címét. Kérem írjon nekünk az office@zakopaneinfo.hu címre és válaszlevelemben küldöm.
Lemondani csak cég felszámolást, csőd esetében lehet, ha évente 1-2 alkalommal megfordulnak Lengyelországban mindenképpen kell aktív adószámmal rendelkezni és negyedévete bevallást küldeni. Ha nem volt út, akkor nullásat.
Szép napot
Csomor Gabriella
[ Válasz ]
Érvénytelen adószám   Zgłoś błąd do skasowania
Szputnyika
13:22 Hé, 02 Dec 2013
Tisztelt Szerkesztő!

Személyszáll ító cégként 2 éve bejelentkeztünk a lengyel adórenszerbe. Évente 4-5 utunk van összesen, ami érinti Lengyelországot. Negyedévente beküldtük az adóbevallást, 0-ás bevallást is ha úgy alakult. Múlt héten kaptunk egy e-mailt, hogy adószámunk lejárt. Ilyen esetben mi a teendő? Segítségüket előre is köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Érvénytelen adószám   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:27 Hé, 02 Dec 2013
Kedves Szputnyika!

Találkoztunk mostanság hasonló problémával. Kérlek írj email az office@zakopaneinfo.hu címre. Küld meg beszkennelve a nyilatkozatot amit kaptatok, rákérdezünk, és meglátjuk mit lehet tenni.

Várjuk emailedet:
Gabi és Marci
[ Válasz ]
kérés   Zgłoś błąd do skasowania
~Mária
15:48 Sze, 22 Jan 2014
Kedves Gabriella!

VAP-1 busz ÁFA bevalláshoz magyar nyelvű segédletet, fordítást nem tudnak esetleg küldeni?
Köszönettel:

Mária
[ Válasz ]
        
Re: kérés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
17:56 Sze, 22 Jan 2014
Kedves Mária!
Nem fordítottuk le a VAP-1 formanyomtatványt,de röviden leírom ide. Csak a piros négyzeteket kell kitölteni, 1 - VAP szám, 4-negyedév, 5- év, A.7.1 - bevallás (mellette javítás), 8-cégnév, 9-magyar adószám, 10-HU B.2 cég címe, országnál \"Wegry\"-t kell megadni, C.1.a-busz rendszáma, C.1.b-utasok száma,C.1.c-szolgáltatás nettó ára, 24- keresztnév, 25-vezetéknév.
Remélem tudtam segíteni
Szép napot Gabi
[ Válasz ]
VAP-1 bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~Fliegerpapa
21:45 Csü, 30 Okt 2014
Sziasztok!

Autóbuszos vállalkozóként kell digitálisan bevallást tennem az elmúlt negyedév forgalmáról a Kettes Adóhivatal felé.
Amennyire ki tudtam hámozni, a PDF-ben kitölthető bevallást kell e-mailben beküldeni.
Tudnátok segíteni, hogy a bevallást hova, milyen e-mail címre küldjük?

Segítségeteket előre is köszönöm:
Molnár László
[ Válasz ]
        
Re: VAP-1 bevallás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi 11:15 Csü, 13 Nov 2014 Szia,

A PDF alján van egy gomb, ami ha ki van töltve a nyomtatvány lenyomható és automatikusan elküldi magát. Ha ez nem működik, akkor emailban csatolmányként lehet elküldeni az us1436VAP@mz.mofnet.gov.pl vagy a us1436@mz.mofnet.gov.pl címekre.
Szép napot
[ Válasz ]
VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~alida 13:47 Csü, 08 Okt 2015 Sziasztok!
Először is nagyon jó, hogy vagytok!
Első adóbevallás egy augusztusi fuvar után, amit okt.25ig ugye le kellene adni és be is fizetni.
Másszor, annyi lenne a kérdésem, hogy amit egy alább található hozzászóláshoz válaszoltatok:

\" Csak a piros négyzeteket kell kitölteni, 1 - VAP szám, 4-negyedév, 5- év, A.7.1 - bevallás (mellette javítás), 8-cégnév, 9-magyar adószám, 10-HU B.2 cég címe, országnál \\\"Wegry\\\"-t kell megadni, C.1.a-busz rendszáma, C.1.b-utasok száma,C.1.c-szolgáltatás nettó ára, 24- keresztnév, 25-vezetéknév.\"

... csak ezeket kell kitölteni a többit nem?
Mert nekem pirossal egy mező sem jelenik meg a nyomtatványon, csak szürkével, kékkel és fehérrel.

Köszönöm a választ!
[ Válasz ]
        
Re: VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:14 Pé, 09 Okt 2015
Kedves Alida!

A VAP1 formanyomtatvány Adobe Readerbe megnyitva, bizonyos négyzeteket piros kerettel jelöl a program, ezek kitöltése kötelező, enélkül nem enged tovább a küldés gombra. Ezek az 1, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 18, C1a,b,c és a 24, 25.
[ Válasz ]
                
Re: VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~Alida 10:48 Ke, 13 Okt 2015 Köszönöm, biztos bénázok, de Adobe-be nyitja meg de nem piros sehol. Na mindegy, a fentieket kitöltöm.
Még egy kis infora lenne szükségem.
1. A szolgáltatás nettó árbevételhez nekünk a Magyarország-Lengyelország-M agyarország szakaszra van számla. De ugye csak a Lengyelországban megtett km-ek utáni nettó összeget kell megadni a C/c.részben?
2. Forintba jó megadni, vagy át kellene számolni vmibe?
Köszönöm a választ!
[ Válasz ]
                        
Re: VAP1 segítség   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:00 Ke, 13 Okt 2015
Kedves Alida!

Csak a Lengyelországban megtett km-ek számítanak, és igen a nettó, PLN (lenygel valuta) kell megadni az összeget. Ebben is kell majd utalni!
Ha forintban írod be kb 75-ször nagyobb ÁFÁ fogsz fizetni, nem éri meg. :)
[ Válasz ]
áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~davidlivi
11:00 Ke, 12 Nov 2019
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni autóbuszos adóbevallással kapcsolatban. Egyéni vállalkozóként 2016-ban küldtem a vap.143644@mf.gov.pl címre egy egyszerűsített regisztrációt. Erre semmi visszajelzés nem érkezett. Ebből arra következtettem, hogy sikertelen volt a bejelentés. 2018-ban újra elküldtem, amire az a válasz jött, hogy már rendelkezünk adószámmal. Ha jól értettem, ez a szám: VAP40212. Ám továbbra sincs VAP 5 igazolásunk, amit a buszon kéne tartanunk. Ha jól tudom, negyedévente kéne bevallást készítenünk. Csak néha-néha járunk Lengyelországban. Ez ideig semmi felszólítást nem kaptunk ez ügyben. Azt szeretném kérdezni, hogy mit tehetünk, hogy rendben legyen minden. Köszönettel, Dávid Livi
[ Válasz ]
        
Re: áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
10:20 Sze, 13 Nov 2019
Kedves Livi!
Fel kell venni a kapcsolatot az adóhivatallal, legjobb telefonon és lengyel nyelven és tisztázni a helyzetet. Ők kb 2 éves elmaradásban vannak a bevallások feldolgozásában, igy nem sokára észervehetik, ha hányzik valamelyik negyedév. Ha szükségetek van segítségre, akkor kérlek írj emailt az office@zakopaneinfo.hu címre és küld el a cég adatokat, részleteket. November 25 után leszek az irodában addig szabadságon vagyok. Szép napot Gabi
[ Válasz ]
        
Re: áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
10:20 Sze, 13 Nov 2019
Kedves Livi!
Fel kell venni a kapcsolatot az adóhivatallal, legjobb telefonon és lengyel nyelven és tisztázni a helyzetet. Ők kb 2 éves elmaradásban vannak a bevallások feldolgozásában, igy nem sokára észervehetik, ha hányzik valamelyik negyedév. Ha szükségetek van segítségre, akkor kérlek írj emailt az office@zakopaneinfo.hu címre és küld el a cég adatokat, részleteket. November 25 után leszek az irodában addig szabadságon vagyok. Szép napot Gabi
[ Válasz ]
Busz áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~NagyZoli
17:37 Ke, 28 Jan 2020
Szia Gabi, esetleg számíthatunk a közreműködésetekre adószám törlése után, amikor valószíűleg elmulasztott negyedéves 0-ás bevallás miatt érvénytelenítette az adóhivatal az adószámunkat. Volt már pár éve ilyen , de akkor vissza tudtuk update-elni, miután elküldtük a hiányzó bevallásokat. Most viszont nem megy el a bevallás a pdf form online módon, megpróbáljuk még a nálatok talált e-mail címekre elküldeni, mert van egy fizetős negyedévünk dcemberről. Ha nem működik és elveszünk, lehet még Tőletek közreműködést kérni ? Köszönet: NAgyZoli
[ Válasz ]
        
Re: Busz áfa   Zgłoś błąd do skasowania
~CsGabi
17:38 Ke, 28 Jan 2020
Igen, de nem itt, hanem mailben
[ Válasz ]
VAP-1   Zgłoś błąd do skasowania
~Utazás 2000Bt
08:13 Hé, 12 Ápr 2021
Tisztelt címzett!
Szeretném elküldeni a 2021 1 negyedévre a nullás adóbevallásomat.Sajnos nem találok olyan oldalt ahol eltudnám küldeni a kitöltött VAP-1-et.Ha ki is tudom tölteni visszadobja hogy hibásan van kitöltve próbáljam meg újra.Próbáltam már másik böngészövel de ott sem sikerült.Ebbe szeretném kérni a segitségüket.Üdvözlettel Lengyel Tibor
[ Válasz ]
        
Re: VAP-1   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
08:33 Hé, 12 Ápr 2021
Kedves Utazás 2000Bt!

A VAP-1 formanyomtatványt nem böngészőben kell kitölteni, hanem le kell tölteni a gépre és a letöltött PDF-et kell kitölteni. Ha ennek ellenére nem működik a KÜLDÉS gomb, akkor a kitöltött-mentett PDF dokumentumot csatolmányként el lehet küldeni az adóhivatal email címére: us1436@mz.mofnet.gov.pl
[ Válasz ]
Adószám   Zgłoś błąd do skasowania
~B.Bob
19:56 Pé, 11 Nov 2022
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni , ha ingyen csinálunk egy kiruccanást haveri társasággal túristabusszal, akkor is kell adószám?
[ Válasz ]
        
Re: Adószám   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:58 Pé, 11 Nov 2022
Ha nem gazdasági tevékenység, akkor adószám nem kell.
[ Válasz ]
                
Re: Adószám   Zgłoś błąd do skasowania
~BBob
20:03 Pé, 11 Nov 2022
Nagyon köszönöm!
Mert mi csak egyszer szeretnénk kimenni kb 40en a barátokkal a saját buszunkkal
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Tapasztalat
~laszlokis13
20:12 Pé, 23 Feb 2024
Sziasztok! Koszi a leirast, sokat segitett. Ma voltunk a tengerszemnel, boven volt hely a...
Re: kérdés
~CsMarton
16:26 Csü, 22 Feb 2024
Egész évben viszonylag kevés a csak lefelé közlekedő ember, így fent nem szokott nagy...
kérdés
~Betti
16:23 Csü, 22 Feb 2024
A kérdésem az lenne, hogy ha csak lefelé használjuk a kötélpályát, és a gyalogos...
Re: kérdés
~CsMarton
16:09 Csü, 22 Feb 2024
A Palenica Bialczanska parkoló az év minden napján nyitva tart. Húsvétkor is.
kérdés
~Green Army
16:03 Csü, 22 Feb 2024
Üdv! Húsvétkor is nyitva lesz a közelebbi parkoló a Halas tóhoz? google nem enged oda...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 111808686 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.