Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóOdpowiedź na post: Tapasztalatok

Treść:
Mi október 28.-án indultunk el megnézni a tavat. Kb délelőtt 11 körűl érhettünk a parkolóba (20-30 perc kocsival Zakopanébol) Ahoz képest hogy nem fő szezonban voltunk meglepően sokan voltak, majdnem tele volt a parkoló autókkal. Induláskor esett az eső de egy jó 3/4 óra után el állt nem is kezdett rá. Végig oda vissza gyönyörű a kilátás, szóval meglehetősen lassú a haladás ha mindenen el bámészkodik az ember és fotózgat. :)
A tóhoz felérve már a hó esett és ott is jó vastagon volt már hó. Érdemes a tavat is körbe sétálni! Már csak azért is mert onnan is indulnak ki kisebb-nagyobb túrák. Mi is el mentünk egy ilyenre, ami egy sokkal magasabban lévő kisebb tóhoz vezetett ahonnan elképesztő volt a kilátás. Bár a felvezető út meglehetősen meredek és csúszós volt a hó és jég miatt de nem vészes. Sajnos tovább nem tudtunk felfelé menni mert idő szűkében voltunk, nehogy ránk sötétedjem lefelé menet (nem jött össze, be sötétedett mire vissza értünk a kocsihoz ). A fent lévő kis \"menedék házban\" vagy nem is tudom mi az, az árak szerintem teljesen korrektek és hangulatos a hely is, bár elég nagy bent a tömeg még ilyenkor is. Mi lefelé és felfelé is gyalog mentünk, bár jártak a lovas kocsik is. Ahogy említettem lefelé menet fél úton ránk sötétedett de nem vészes hisz aszfalton megyünk szóval el \"tévedni\" véletlenül sem lehet.
Rendkívül változékony volt az idő fent. Volt hogy alig lehetett látni bármit is, volt hogy úgy nézett ki minden mint egy képeslapon és akár 10 percenként így váltakozott. Szóval türelmesnek kell lenni aztán el lehet kapni pár szép pillanatot! :)

Igazából egy nagyon kényelmes (a 20-25 km miatt) cipőn/bakancson kívül semmi különösebb felszerelés vagy kiegészítő nem kell szerintem.

Ha valaki a tó körüli egyéb útvonalakat is szeretné bejárni érdemes még épp hogy hajnalban elindulni, esetleg szekérrel fel menni, hogy legyen idő mindenre és ne sötétedjen rá az emberre.

Ezt a túrát is szinte kivétel nélkül mindenki tudja teljesíteni szerintem. Ami pedig kifejezetten jó, hogy ha lefelé jövet már nem lenne erőd akkor ott a lovas kocsi :)

Köszönöm a sok sok infót és pontos leírást, enélkül az oldal nélkül valószínűleg sose találtam volna rá erre a \"kis\" tóra, és egy élménnyel szegényebb lennék. :)

Dodany przez użytkownika: ~Geri
Użytkownik:
E-mail: (Nie wymagany)
Tytuł:
Treść:

CAPTCHA Image
Írd be a képen található kódot!:
[ Cseréld ]
      
   « powrót do listy postów

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: érdeklődés
~CsMarton
12:22 Sze, 28 Szept 2022
Kedves mserzsi! Nem érkezett sem a várostól (a világítás kapcsán), sem a...
érdeklődés
~mserzsi
12:14 Sze, 28 Szept 2022
Kedves Marci! Szeretném kérdezni, hogy van arról információd, hogy lesz e Zakopánéban...
Hazaértünk
~Anti
21:08 Va, 25 Szept 2022
Kedves Marci! Lezajlott a kirándulás! Elmondhatom, maximálisan elégedett volt mindenki a...
Re: Kérdés
~CsMarton
08:00 Va, 11 Szept 2022
Szia! Szánkópálya egy van, ez a síugrósánc mellett működik együtt a...
Kérdés
~Andor
11:45 Szo, 10 Szept 2022
Sziasztok! Tudom,hogy január még messze van,de szeretek előre tervezni,így felmerül pár...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 81523037 látogató
1999-2022 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.