Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóAz orawkai Keresztelő Szt. János templom


A hely a magyar kultúrtörténet igazi gyöngyszeme - az 1650-ben épített fatemlomocskát egy-két kivételtől eltekintve az összes magyar szent és boldog képe díszíti. Az egyedülálló épületet festményeivel együtt kiváló állapotban őrzik és ápolják a helyiek, és 2011 óta a turisták számára is látogatható. Zakopaneban járva egy kis kitérővel könnyen megtekinhető.


A jelen oldalon olvasható leírás 10 fős, vagy annál alacsonyabb létszámú csoportok, családok és látogatók számára nyújt információt az orawkai templom látogatásáról, magyar nyelvű idegenvezetés biztosításáról. Ha 10 főnél nagyobb csoportot szervezel, és érdekelnek a rátok vonatkozó szabályozások, tudnivalók, akkor keress minket a office@zakopaneinfo.hu címen!

Leírás:

Az orawkai templom különlegessége, hogy magyar történelmi emlékként, Lengyelország területén található. A templom építésekor 1650-ben Pálffy Pál nádor pártfogásába vette az árvái katolikusokat, biztosította a lengyelországi papok szabad és nyilvános működését Árvában. Így vált Orawka az ellenreformáció helyi központjává. A templomot 12 falu közösen építette. A polichromiák, melyekről a templom jelenleg híres később készültek több körben.  A mennyezeten látható Keresztelő szt. János élettörténetét bemutató festménysorozat 1656 után, míg az 53 portré, (köztük 40 magyar szent, melyből 36 az Árpád-korban élt) nagy valószínűséggel 1711-ben készült el.  

Látogatási lehetőségek és árak:

 
A templom látogatható:
2013. április 19-től - május 14-ig

  • Pénteken és vasárnap 11:30 -17:00 közt.
  • Szombatonként 9:30 -17:00 közt.
 2013. május 15-tól  - szeptember 30-ig.
  • Minden szerdától szombatig  9:00 - 18:00 közt.
  • Vasárnaponként 12:00 - 16:00 közt.

A templom csak helyi idegenvezetővel látogatható, aki a fent megadott időpontokban, vagy a templomban, vagy a mellette lévő fabódéban található. Sajnos csak lengyelül tud és egy kicsit angolul, viszont kérésre tud adni egy magyar nyelű leírást a templom érdekesebb részeiről, festményeiről.

Az idegenvezetés és a templom látogatás ingyenes, de helyi szokás szerint illendő adományt hagyni (kb. 4 pln/fő), melyet a templom felújításáta és karbantartására fordítanak.

Előzetes egyeztetés alapján a látogatáshoz szívesen biztosítunk magyar nyelvű vezetőt számotokra, aki bemutatja a templomot, mesél a környékről, illetve tolmácsként segíti a látogatásotokat!
 

Árak: 

  • 1-4 fő esetén: 100 pln/csapat.
  • 5-10 fő esetén: 150 pln/csapat.

Részletekért, további információkért keress minket az office@zakopaneinfo.hu email címen!

Az Orawkai Keresztelő Szt. János templom címe:

34-480 Jabłonka, Orawka 65,

 

 
 
« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Utazás (Hóhelyzet)
~CsMarton
20:25 Ke, 07 Feb 2023
Jók, már két napja nincs intenzív havazás és vad szél. Takarítanak mindent, jól lehet...
Utazás (Hóhelyzet)
~Fruzsina
19:58 Ke, 07 Feb 2023
Sziasztok, Február 11-én megyünk autóval Zakopane-ba Budapestről. Milyenek most az...
Utazás (Hóhelyzet)
~Fruzsina
19:57 Ke, 07 Feb 2023
Sziasztok, Február 11-én megyünk autóval Zakopane-ba Budapestről. Milyenek most az...
Zakopane lovasszán
~László
13:56 Ke, 07 Feb 2023
Kedves Johanna, Gabi, Marci! Ismételten nagyon szépen köszönjük a sok segítségeteket....
Re: Szánkózás
~CsMarton
06:27 Ke, 07 Feb 2023
Kedves Pál! Hivatalos szánkópálya van a Nosal és a Harenda sípályák mellett,...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 88035981 látogató
1999-2023 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.