Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóÚJRANYITÁS - Auschwitz


Frissítve: 2020 június 26

A koronavírus járvány lecsengésével sok-sok intézmény kapta meg a lehetőséget, hogy újra üzemeljen. Ilyen Auschwitz Múzeum is, amely 2020 március 12-én zárt be a járványügyi korlátozások miatt. 2020 július 1-től azonban újra megtekinthetővé válik egyéni látogatók és csoportok számára is. Természetesen egyelőre korlátozásokkal, amelyekről ebben a cikkben olvashattok.


Mindenkire vonatkozó hírek, hogy a haláltáborok látogatása egyelőre korlátozások és szabályozások mellett lesz lehetséges csak. Amire mindenkinek készülnie kell:

 • A múzeumba való belépéskor szúrópróba szerű testhőmérséklet ellenőrzés lehetséges. A látogatás teljes időtartama alatt kötelező lesz az orrot és a szájat takaró maszk viselése. A turisztikai útvonalon, több ponton is kézfertőtlenítési lehetőség lesz, valamint a beléptetésnél fertőtlenítő kapun kell áthaladni.
 • Csökkentik a múzeum napi maximális látogatóinak számát. Azaz kevesebb csoportot és kevesebb egyéni látogatót engednek be a fertőzésveszély minimalizálása érdekében.
 • A múzeum forgalmát egyirányúsítják, a látogatás egyéni és csoportos látogatóknak is csak idegenvezetéssel lesz lehetséges. A kijelölt útvonalon visszafelé haladni, vagy az útvonalról letérni szigorúan TILOS!
 • A látogatás során a kiállítás részeit képező vitrineket időszakosan eltávolíják, hogy azok összefogdosása ne hordozzon fertőzési kockázatot. Mivel az épületeken belül is egyirányúsítják és lineárissá teszik az útvonalat, ezért bizonyos részek kimaradhatnak az eredeti látogatási formához képest. Ilyen például a 11-es, az ún. Halálbarakk pincéje. A kimaradó részeket igyekeznek fényképes illusztrációkkal bemutatni.
 • Az elérhető idegenvezetések időtartama kb 3,5 óra lesz. Hagyományosan hosszabb (4-6-8 órás) vezetések is vannak, ezekre most átmenetileg nem lehet foglalni.
 • A múzeum 2020 július 1 és szeptember 30 között 9:00-től tart nyitva. Idegenvezetéssel 16:00 az utolsó belépés időpont.
 • Mindezen intézkedések várhatóan július 1 és szeptember 30 között élnek. Éppen ezért foglalni is csak erre az időszakra lehet per pillanat. Hogy október 1-től miképp üzemel a múzeum tovább, azt még egyelőre az emlékhely vezetése sem tudja. Amint erről döntés születik (ami nem várható augusztus elejénél hamarabb), a múzeum közzé teszi majd azt, és mi is frissítjük ezt a cikket.

​___________________

Egyéni látogatóknak:

 • Időszakosan csökkentik az ingyenes idegenvezető nélküli látogatás lehetőségenek mennyiségét. Egyéni látogatók csak a múzeum által szervezett különböző nyelvű (magyar nincs), napi szinten induló, vezetett csoportokba foglalhatnak helyet 9-16:00 között. A foglalást előzetesen érdemes megtenni, mert ha a neten a helyek betelnek, akkor helyben már nem lehet regisztrálni.
 • Az ilyen csoportok hagyományosan legfeljebb 30 fősek lehetnek, de a július 1 és szeptember 30 közötti időszakban 15 főben maximalizálják a létszámot. Ez még fontosabbá teszi, hogy regisztráljatok és vegyetek jegyet előre!
 • Idegenvezetés nélküli ingyenes belépés csak 16:00 és 17:45 között lehetséges minden 15 percre összesen 25 jegy van csak. Így aztán itt is kiemelten fontos, hogy előre regisztráljatok, mert helyben csak akkor tudtok, ha nem kel el minden jegy online...
 • KIEMELTEN FONTOS, hogy Birkenaut is csak regisztrációval lehet július 1 és szeptember 30 között látogatni. Aki vezetett túrára jelentkezik be, annak a jegye automatikusan tartalmazza oda is a regisztrációt, és a vezetés magában foglalja Birkenau megtekintését is. Egyénileg, vezető nélkül csak 16:00 után lehet bemenni ide, és csak ingyenes, idegenvezető nélküli látogatásra szóló jeggyel! (Lásd egy ponttal feljebb!)
 • Az előzetes jegyfoglalás, fizetés tudnivalóit magyar nyelven leírva ezen a linken, az idegenvezető nélküli ingyenes látogatás kapcsán az 1)-es, az összegyűlős, vezetett csoportok esetében a 2)-es pont alatt lelitek.
 • A vezetett csoportok számára az idegenvezető hallhatósága érdekében a múzeum fülhallgatókkal ellátott kihangosító készülékeket biztosít. Ha valaki saját biztonsága céljából szeretne, akkor használhat saját fülhallgatót. Ennek csatlakozásához a kihangosító készülékbe a fülesnek mini jack dugóval kell rendelkeznie.

___________________

Csoportoknak:

 • Az előre foglaló, szervezett csoportok létszáma továbbra is maximum 30 fő lehet. Nagyobb csoportokat bontanak minimum kétfelé. Ez a látogatástípus elérhető magyar nyelven is, bár csak korlátozott számban, hiszen továbbra is kevés a helyi idegenvezető anyanyelvünkön. Az ilyen típusú csoportos látogatás tudnivalóit ezen a linken lelitek. Érdemes (a lehetőségekhez mérten) mielőbb foglalni!
 • A csoportok számára az idegenvezető kihangosítása érdekében a múzeum fülhallgatókkal ellátott kihangosító készülékeket biztosít. Ha valaki saját biztonsága céljából szeretne, akkor használhat saját fülhallgatót. Ennek csatlakozásához a kihangosító készülékbe a fülesnek mini jack dugóval kell rendelkeznie.
« vissza

Foglalás lemondás   Zgłoś błąd do skasowania
~ERA 08:47 Hé, 29 Jún 2020 Kedves Gabi,Marci
2020 július 14.-re van foglalásom az Auschwitzi múzeumba szeretném lemondani hogy tudom megtenni ,nem szeretném az amúgy is kevés helyet elvenni másoktól
[ Válasz ]
        
Re: Foglalás lemondás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:50 Hé, 29 Jún 2020
Kedves ERA!

Lemondani emailben lehet a reservation.office@auschwitz.o rg címen angol (esetleg lengyel) nyelven. Mindenképpen írd bele a foglalási számot, ami abban a mailben van, amiben a visszaigazolást kaptad.
[ Válasz ]
                
Re: Foglalás lemondás   Zgłoś błąd do skasowania
~ERA 16:57 Pé, 03 Júl 2020 Köszönöm ,reményeim szerint sikerült lemondani,de írtátok hogy Birkenau-ba is kell előzetes regisztráció, nem találtam erre regisztrációs oldalt ( a \"főtáborba\" van érvényes regisztrációnk 07.15.du 4 órára )előtte hogy tudnánk megnézni
[ Válasz ]
                        
Re: Foglalás lemondás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:02 Pé, 03 Júl 2020
Nincs külön regisztráció Birkenaura. Ha van érvényes auschwitzi regisztrációd, az jó oda is. (Ez csak koronavírus intézkedés, normál esetben nem kell semmi Birkenauba...)

Azt nem tudom, hogy Birkenauba beengednek-e az auschwitzi időpontotok előtt. Egy próbát megérhet. Azaz, ha lemondjátok, akkor nyilván Birkenauba sem tudtok menni, azaz ha sikerült a törlés, akkor nem tudtok sehova sem bemenni...
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Érdeklődés
~CsMarton
14:59 Sze, 14 Okt 2020
Kedves Marianna! A vírushelyzet hasonló mint Magyarországon, vagy Lengyelország nagy...
Érdeklődés
~Marianna
14:52 Sze, 14 Okt 2020
Üdvözlet, Milyen most a vírushelyzet Zakopánéban? Látnivalók szabadok? Éttermek nyitva...
Re: Erdeklodes
~CsMarton
16:35 Pé, 02 Okt 2020
Kedves Eszti! A cikkben, amihez hozzászóltál, a negyedik bekezdés adja meg a választ....
Erdeklodes
~Eszti
14:00 Pé, 02 Okt 2020
Jonapot! Erdeklodni szeretnek,hogy ketten mennenk,es idegenvezeto nelkul szeretnenk! Lehetseges?...
Re: érdeklődés
~CsMarton
19:00 Pé, 18 Szept 2020
Kedves Erzsébet! A lakhatás gondolom első körben albérletben oldható meg. Munka...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 45579233 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.