Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóÚJRANYITÁS - Wieliczka sóbánya


Frissítve: 2020 július 20

A koronavírus járvány lecsengésével sok-sok intézmény kapta meg a lehetőséget, hogy újra üzemeljen. Ilyen a wieliczkai sóbánya is, amely 2020 március 12-én zárt be a járványügyi korlátozások miatt. 2020 június 8-tól azonban újra megtekinthetővé válik egyéni látogatók és csoportok számára is. Természetesen egyelőre korlátozásokkal, amelyekről ebben a cikkben olvashattok.


Mindenkire vonatkozó hírek, hogy a sóbánya látogatása egyelőre erős korlátozások mellett lesz lehetséges csak. Amire mindenkinek készülnie kell:

  • A csoportok létszáma (akár szervezett csoportokról, akár egyéni látogatókból összeálló csoportokról legyen szó) minimum 10, maximum 30 fő lehet.
  • A bányában való belépéskor mindenki testhőmérséklet ellenőrzésen esik át. A látogatás teljes időtartama alatt kötelező lesz maszk viselése. A turisztikai útvonalon, több ponton is kézfertőtlenítési lehetőség lesz.
  • A lemenetel a hagyományhoz híven a bánya főépületében, a Daniłowicz-akán keresztül történik. A turisztikai útvonalat lerövidítik, azok a helyek, amelyeken hagyományosan nagyobb tömeg gyűlhet össze kimaradnak, vagy látogatásuk fel lesz gyorsítva. Az útvonal kötelező részévé válik a bánya földalatti múzeuma, majd a felszínre való felmenetel a Regis-aknán keresztül lesz lehetséges. Innen a főépülethez kb 5 perc (500 méter) sétával tudtok visszatérni. (Térkép alább.)
  • A látogatás időtartama kb 2-2,5 óra lesz a fentiek figyelembevételével.

Térkép a visszasétáláshoz, jobb oldalon a Regis-akna, bal oldalt a Sóbánya központi része.

 

Egyéni látogatóknak:

A bánya csak 9:00 és 17:00 óra (hétvégém 9:00 és 18:00) között tart nyitva. Egyéni látogatóknak július 20-tól már jó pár nyelv elérhető. Lengyel nyelvű csoportok folyamatosan indulnakahogy van elegendő látogató (30 fő). Angol nyelvű csoport 9:00-től és 17:00-ig minden órában indulnak. A következő nyelveken napi egy csoport indul a következők szerint: német: 14:15, francia: 12:15, spanyol: 13:40, olasz: 11:45 és orosz: 11:10.
Bár lesz helyi kassza, a nagyon erősen lecsökkentett jegymennyiség miatt erősen javasoljuk a jegyelővételt, amit ezen az oldalon tudtok megtenni angol nyelven. (A jobb felső sarokban igény szerint lengyel, német, olasz, orosz, spanyol és francia nyelvre is tudtok váltani.) Egy vásárló maximum 8 főnek vehet jegyet.

A jegyárak nem változnak a normál árakhozt képest. Ezekről bővebben honlapunkon ezen a linken tájékozódhattok magyar nyelven, a bánya általános leírásánál.

Az itt leírt látogatási feltételek visszavonásig érvényesek a sóbánya tájéjoztatása szerint. Amint lesz új infónk, természetesen frissítjük ezt a cikket.

______________________________

Csoportoknak:

Csoportok számára van lehetőség magyar (és számos a lengyelen és angolon kívüli egyéb) nyelvű idegenvezető foglalására. Az általános tudnivalókat, jegyárakat magyar nyelven összeszedve, honlapunkon ezen a linken lelitek. Eltérések az itt leírtaktól:

  • A csoportok létszáma itt is maximum 30 fő lehet, és a normál állapotokkal ellentétben nincs lehetőség a csoportok összevonására és kísérő bányász-idegenvezető alkalmazására. Azaz 50 fő esetén két csoportban tudtok lemenni - a csoportok 5 perces különbséggel tudnak majd indulni.
  • Foglalás esetén a letét (300 pln) továbbra is idegenvezetőnként fizetendő. Azaz 50 fő esetén kétszer 300 pln a foglaláskor fizetendő letét.

Természetesen foglalás esetén örömmel állunk rendelkezésetekre az office@zakopaneinfo.hu címen.

Az itt leírt látogatási feltételek visszavonásig érvényesek a sóbánya tájéjoztatása szerint. Amint lesz új infónk, természetesen frissítjük ezt a cikket.

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: érdeklődés
~CsMarton
19:00 Pé, 18 Szept 2020
Kedves Erzsébet! A lakhatás gondolom első körben albérletben oldható meg. Munka...
érdeklődés
~Elizavetta
09:01 Pé, 18 Szept 2020
Sziasztok! Üdvözöllek Benneteket! Szeretnék,egy kis információt,arra vonatkozóan...
Re: Fagyos barlang
~CsMarton
15:34 Hé, 17 Aug 2020
Szia! Köszi a belépő infót. Végignéztem pár oldalt, mindenhol 4 pln-t írnak, azaz...
Re: Fagyos barlang
Utto.gyorgy@gmail.com
14:38 Hé, 17 Aug 2020
Sziasztok, Ma 5pln volt a belépő. A vizes részeken pallókat rakták le. Én nem vagyok túl...
Re: Ü
~CsMarton
11:31 Hé, 17 Aug 2020
Szia! Az átvételi pontokra ott a link a cikkben - használd. A tehergépjárművek esetén...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 43308404 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.