Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóÚJRANYITÁS - Wieliczka sóbánya


Frissítve: 2020 július 20

A koronavírus járvány lecsengésével sok-sok intézmény kapta meg a lehetőséget, hogy újra üzemeljen. Ilyen a wieliczkai sóbánya is, amely 2020 március 12-én zárt be a járványügyi korlátozások miatt. 2020 június 8-tól azonban újra megtekinthetővé válik egyéni látogatók és csoportok számára is. Természetesen egyelőre korlátozásokkal, amelyekről ebben a cikkben olvashattok.


Mindenkire vonatkozó hírek, hogy a sóbánya látogatása egyelőre erős korlátozások mellett lesz lehetséges csak. Amire mindenkinek készülnie kell:

  • A csoportok létszáma (akár szervezett csoportokról, akár egyéni látogatókból összeálló csoportokról legyen szó) minimum 10, maximum 30 fő lehet.
  • A bányában való belépéskor mindenki testhőmérséklet ellenőrzésen esik át. A látogatás teljes időtartama alatt kötelező lesz maszk viselése. A turisztikai útvonalon, több ponton is kézfertőtlenítési lehetőség lesz.
  • A lemenetel a hagyományhoz híven a bánya főépületében, a Daniłowicz-akán keresztül történik. A turisztikai útvonalat lerövidítik, azok a helyek, amelyeken hagyományosan nagyobb tömeg gyűlhet össze kimaradnak, vagy látogatásuk fel lesz gyorsítva. Az útvonal kötelező részévé válik a bánya földalatti múzeuma, majd a felszínre való felmenetel a Regis-aknán keresztül lesz lehetséges. Innen a főépülethez kb 5 perc (500 méter) sétával tudtok visszatérni. (Térkép alább.)
  • A látogatás időtartama kb 2-2,5 óra lesz a fentiek figyelembevételével.

Térkép a visszasétáláshoz, jobb oldalon a Regis-akna, bal oldalt a Sóbánya központi része.

 

Egyéni látogatóknak:

A bánya csak 9:00 és 17:00 óra (hétvégém 9:00 és 18:00) között tart nyitva. Egyéni látogatóknak július 20-tól már jó pár nyelv elérhető. Lengyel nyelvű csoportok folyamatosan indulnakahogy van elegendő látogató (30 fő). Angol nyelvű csoport 9:00-től és 17:00-ig minden órában indulnak. A következő nyelveken napi egy csoport indul a következők szerint: német: 14:15, francia: 12:15, spanyol: 13:40, olasz: 11:45 és orosz: 11:10.
Bár lesz helyi kassza, a nagyon erősen lecsökkentett jegymennyiség miatt erősen javasoljuk a jegyelővételt, amit ezen az oldalon tudtok megtenni angol nyelven. (A jobb felső sarokban igény szerint lengyel, német, olasz, orosz, spanyol és francia nyelvre is tudtok váltani.) Egy vásárló maximum 8 főnek vehet jegyet.

A jegyárak nem változnak a normál árakhozt képest. Ezekről bővebben honlapunkon ezen a linken tájékozódhattok magyar nyelven, a bánya általános leírásánál.

Az itt leírt látogatási feltételek visszavonásig érvényesek a sóbánya tájéjoztatása szerint. Amint lesz új infónk, természetesen frissítjük ezt a cikket.

______________________________

Csoportoknak:

Csoportok számára van lehetőség magyar (és számos a lengyelen és angolon kívüli egyéb) nyelvű idegenvezető foglalására. Az általános tudnivalókat, jegyárakat magyar nyelven összeszedve, honlapunkon ezen a linken lelitek. Eltérések az itt leírtaktól:

  • A csoportok létszáma itt is maximum 30 fő lehet, és a normál állapotokkal ellentétben nincs lehetőség a csoportok összevonására és kísérő bányász-idegenvezető alkalmazására. Azaz 50 fő esetén két csoportban tudtok lemenni - a csoportok 5 perces különbséggel tudnak majd indulni.
  • Foglalás esetén a letét (300 pln) továbbra is idegenvezetőnként fizetendő. Azaz 50 fő esetén kétszer 300 pln a foglaláskor fizetendő letét.

Természetesen foglalás esetén örömmel állunk rendelkezésetekre az office@zakopaneinfo.hu címen.

Az itt leírt látogatási feltételek visszavonásig érvényesek a sóbánya tájéjoztatása szerint. Amint lesz új infónk, természetesen frissítjük ezt a cikket.

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Zakopane túrák
~CsMarton
14:08 Va, 02 Aug 2020
Kedves Gábor! Köszönjük hozzászólásodat. Ami nagyon fontos általánosságban, az az,...
Zakopane túrák
~Gábor
11:27 Szo, 01 Aug 2020
Sziasztok, A jövő hétvégén tervezünk egy hosszú hétvégét Zakopane-ban. Még nem...
Re: Gáspár csúcs
~CsMarton
07:38 Pé, 31 Júl 2020
Kedves Viktória! Igen, van út lefelé. Több is, de két népszerű van, nyáron,...
Gáspár csúcs
~Nagy Viktória
21:36 Csü, 30 Júl 2020
Sziasztok! Augusxtusban készülünk a Gáspár csúcsra,felfelé felvonóval mennénk. Azt...
Re: Utazás
~Edina
14:15 Csü, 30 Júl 2020
Nagyon szépen köszönöm az információt! Szép napot kívánok!
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 41198780 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.