Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóIdeiglenes korlátozások - Tátrai Nemzeti Park


A koronavírus okán kihirdetett járványveszély miatt a Tátrai Nemzeti Park (TPN) lezárta teljes területét a látogatók előtt 2020 március 13-tól. A rendelkezés visszavonásig volt érvényben, azaz 2020 április 20-ig.

A lezárás részben feloldásra került április 21-én, valamint május 4-én további enyhítések történtek, de még mindig vannak érvényben lévő korlátozások. Cikkünk a témában folyamatosan frissül.


(A képen a nemzeti park eredeti közleménye.)

2020 április 20-tól lépett életbe a lengyel kormány kijárási korlátozások enyhítését célzó intézkedéssorozatának első lépése, melynek keretében (többek között) a nemzeti parkok megnyithatták kapuikat a kirándulni vágyók előtt.

Ennek nyomán 2020 április 21-től az alábbi négy, viszonylag rövid útvonalon engedélyezett a túrázás a Tátra lengyel oldalán, a Tátrai Nemzeti Park területén:

 • Dolina Białego (Fehér-völgy)
 • Dolina Strążyska (Palánkos-völgy)
 • Dolina Za Bramką (Kapu-völgy)
 • Ku dziurze (Lyuk-völgy)

_________________________________

2020 május 4-től lép életbe a fenti intézkedések második lépése, melynek nyomán a szálláshelyek megnyithatják kapuikat. Ez pedig nagyjából egyet jelent (korlátozások mellett) a belföldi turizmus elindulásával is Lengyelországon belül.

Így a Tátrai Nemzeti Park 2020 május 4-től az alábbiak szerint nyitja meg kapuit a turisták előtt:

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek!

_________________________________

Menedékházak:

Lássuk mi a helyzet a Tátra lengyel oldalán a menedékházakkal. Hol és mit lehet? Íme:

 • Morskie Oko (Halastavi) Menedékház: Május 4-től nyitva, de szállóvendégeket nem fogad. Csak külső büfé és mellékhelység áll rendelkezésetekre.
 • Roztoka Menedékház: Május 9-től nyitva, de csak külső büfével. A legközelebbi WC a Wodospady Mickiewicza (Miczkiewicz-vízesések) mellett lévő TOI-TOI sor.
 • Dolina Pięciu Stawu (Öt-tavi) Menedékház: Május 4-től nyitva, de szállóvendégeket nem fogad. Csak külső büfé és mellékhelység áll rendelkezésetekre.
 • Kalatówki Hotel és Menedékház: Május 4-től nyitva, fogad szállóvendégeket. Számukra az ételeket megadott időpontokban kiadják és a szobájukban kell fogyasztaniuk. Más nem mehet be az épületbe, csak a szállással rendelkező vendégek. Szállásfoglalás nélkül csak külső büfé és mellékhelység áll rendelkezésetekre.
 • Kondratowa (Konrád) Menedékház: Zárva.
 • Ornak Menedékház: Május 4-tól nyitva, de szállóvendégeket nem fogad. Csak külső büfé és mellékhelység áll rendelkezésetekre.
 • Polana Chocholowska (Chocholowi-réti) Menedékház: Május 8-tól nyitva, fogad szállóvendégeket erősen korlátozott számban. Számukra az ételeket megadott időpontokban kiadják és a szobájukban kell fogyasztaniuk. Más nem mehet be az épületbe, csak a szállással rendelkező vendégek. Szállásfoglalás nélkül csak külső büfé és mellékhelység áll rendelkezésetekre.
« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Látogató
~CsMarton
21:20 Va, 17 Máj 2020
Kedves Gergő! Köszönjük megkeresésedet. Szívesen segítünk, de kérjük ez ügyben...
Látogató
~Gergő
21:18 Va, 17 Máj 2020
Helló!sok jót olvastam itt a kommentek között!augusztus 12-14 lennénk 8felnőtt!szeretnénk...
Re: Járvány ügy miatti lemondás!
~CsMarton
10:05 Ke, 31 Márc 2020
Köszönjük hozzászólásodat. Március 25-én küldtem is választ. Bemásolom ide:...
Járvány ügy miatti lemondás!
~Krisztián1010
09:59 Ke, 31 Márc 2020
Szia Marci! Március 25.-én küldtem egy e-mail-t a zakopaneinfo.hu címetekre, hogy,a...
Re: Megbetegedés
~TOTI
13:02 Szo, 14 Márc 2020
Kedves Marci és Gabi! Jó pihenést kívánok, pihenjetek minél többet ha lehetséges!
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 37374303 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.