Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóSÍUGRÁS 2020 - Magyar Szektor


2020-ban tizenegyedik évébe lép a Magyar Szektor, azaz a magyar síugrásrajongók közös szurkolási lehetősége, melyet a januári VK futam alatt immáron tizenharmadszor rendezünk meg. Megérkeztek a tudnivalók - úgyhogy kattintsatok a tovább gombra, és jönnek is a részletek szépen sorban!

Cikkünk folyamatosa frissül, érdemes vissza-visszatérni! - Utolsó frissítés: 2020 január 18


Találkozási hely és időpont:

Mind a két versenynapon (2020 január 25-én, szombaton, és január 26-án, vasárnap) a zakopanei Pod Krokwia kempingben található Karpacka étteremben, azaz a 34-500 Zakopane, ulica Żeromskiego cím alatt. (Házszám nélkül, de ez a cím a kemping címe, oda befordulva kb 200 méter egyenesen az étterem a fák között.)
Mindkét nap a megrendelt jegyek akár itt is átvehetők a lejjebb megadott találkozási időpontok között.
Innen indulunk közösen a sánchoz szurkolni - Hagyományainkkal szakítva, idén mindkét nap a "D" szektorba. A későkre maximum 15 percet várunk!

A nagy érdeklődésre való tekintettel már pénteken (2020 január 24-én) is lesz Magyar Szektor, melynek keretében a kvalifikációt tekintjük meg! Természetesen a jegyek ezen a napon is átvehetők lesznek étteremben a találkozási idő alatt! A nap érdekessége pedig, hogy induláskor döntjük majd el, hogy melyik szektorba menjünk!

Dátum: január 24 január 25 január 26
Találkozás:* 13:30-15:45 10:00-12:45 10:30-12:45
Indulás a sáncra:* 16:00 13:00 13:00

 

*: A fenti táblázattal kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk!

Az indulási időpontok úgy lettek kiválasztva, hogy a verseny kezdete előtt kb 2,5 órával (de legalább is a kapunyitáshoz lehető legközelebbi időpontban) fent lehessünk a sáncon. E mögött több éves tapasztalatunk áll: egyrészt a legjobb helyek így érhetőek el, másrészt a bemenetelkor kialakuló sűrű tömeget, lökdösődést így lehet a legkönnyebben elkerülni. 2020-ban ez kiemelten indokoltnak tűnik, mert nagyon hamar elfogytak a jegyek, rengeteg szurkoló lesz.

A kvalifikáció és a versenyek után szintén a Karpacka étterembe térünk vissza - már akinek lesz kedve - egy kis kötetlen versenyelemzős beszélgetésre. Természetesen, aki este jönne a jegyekért, az versenyek után is átveheti a jegyeket a következő nap(ok)ra, de a visszaérkezésünk mindig bizonytalan, hiszen a verseny vége is az.

Az éttermi találkozó mellett immáron tizenegy éve döntöttünk, hogy hidegben ne kelljen az utcán várakozni, ha harapós mínuszok lesznek, hiszen úgy is leszünk a verseny előtt és alatt eleget a szabad levegőn. Így legalább a szurkolótársakra nem kell a hidegben várakoznunk. Szintén az elmúlt idők tanulsága, hogy sokatokban van igény a verseny utáni beszélgetésre, sörözésre, viszont a verseny után a stadionból kifele áramló több tízezer ember menthetetlenül elszakít minket egymástól. Így viszont mindenki - aki szeretne - vissza tud találni a sánctól 10-12 percre lévő étterembe.

Versenyprogram:

A teljes versenyprogram pontos kezdési időpontokkal elérhető a ZakopaneInfon -  egészen pontosan ezen a linken. Nagyon fontos a kapuzárásról szóló rész, kiemelten kérünk Benneteket, hogy alaposan olvassátok el és tartsátok be!

Hoznivalók:

  • Meleg, réteges öltözet. (2010-ben igen kemény mínuszok voltak, míg az elmúlt nyolc évben viszonylag kellemes hidegben folyt a verseny, sőt 2014-ben még esőnk is volt. Mind a három napra napos, felhős-napos gyönyörű időt jósolnak -3 és -5 fok közötti hőmérséklettel, DE sötétedés után (ami nagyjából 17:00-ra megvalósul) a hőmérő higanyszála akár -10 fok alá is mehet. Sapka, sál, kesztyű, és réteges öltözen NAGYON FONTOS tehát...) Szintén praktikus lehet a lábatok alá valami jól szigetelő anyag - pl hungarocel - mert a felső (A és B) acél lelátó is igen hideg tud lenni.
  • Szurkolói kiegészítők: Sálak, zászlók, arcfestés, kereplő, duda, stb. Tudjuk, hogy magyar versenyző valószínűleg idén se lesz, de ha tudtok, hozzatok magyar zászlót is! Figyeljetek oda, hogy a teljes arcot eltalaró arcfestés (elvben) nem engedélyezett - a zászlórúd pedig lehetőség szerint könnyű, műanyag legyen, mert ezt engedi be a rendezőség!
  • Fényképezőgép, kamera az esemény megörökítésére.
  • Jókedv!
  • Személyetek azonosítására alkalmas dokumentum (személyi igazolvány, vagy útlevél)!

Mit ne hozzatok:

A belépésnél igen alapos motozáson esünk majd át. A hölgyek is. Nem érdemes termoszt, laposüveget hozni, mert elveszik a belépéskor, és nem adják vissza a verseny végén sem. A rendszabályokról a tudnivalókat - kiemeltem a bevihető tárgyakról szóló tájékoztatónkat - eléritek a ZakopaneInfon, egészen pontosan ezen a linken!

Az elmúlt évek tanulságai alapján azt kérjük, hogy alkoholos (esetleg egyéb tudatmódosító szerek által rontott) állapotban senki se próbáljon bemenni, és előre kérjük, hogy figyeljetek a társaitokra is!

FONTOS (2016-tól érvényes) kiegészítés a témában - A pontos szövegezésért köszönet a Krakkói Magyar Főkonzulátusnak és Dr Nedeczky Sándor exkonzul úrnak:

  • FIGYELEM: Az ittas vezetést rendkívül szigorúan szankcionálják: a külföldi sofőrt rendőrségi őrizetbe veszik és bent tartják maximum 48 órára. Ügyében gyorsított bírósági eljárással döntenek. A büntetések az enyhe fokú ittasság (szabálysértés) esetén is több százezer forintra rúgnak, továbbá a jogosítvány évekre történő bevonásával járnak. Nagyobb fokú ittasság (bűncselekmény kategória) esetén pedig minimum 3 évre bevonják a  jogosítványt és minimum fél millió forintos bűntetést szabnak ki. (Gyakoriak a hajnali, reggeli, délelőtti szondáztatások, ellenőrzések, mellyel igen sok még ittas, vagy posztalkoholos állapotban lévő sofőrt szoktak elkapni és megbüntetni.)
  • A gyorshajtásért magas büntetéseket szabnak ki és Magyarországra is postázzák a határozatokat.

Szondáztatásnál (kifújt levegő literében található alkoholmennyiségre [mg] mérve) már a 0,10 mg/l eredmény (ami 0,20 ezrelékes véralkoholszintnek felel meg) szabálysértésnek, míg a 0,25 mg/l eredmény (ami 0,50 ezrelékes véralkoholszintnek felel meg) büncselekménynek minősül!

Egyéb fontos tudnivalók:

A beléptetés sajnos elég kaotikus szokott lenni. Hosszabb időt vehet igénybe, rendszerint nem túl szervezett, szóval türelem kellhet hozzá. Sajnos nincs a tömeg méretéhez igazodó számú beléptetőkapu, így tolakodás és nagy tömeg is kialakulhat a belépéskor. Akik kisgyerekkel jönnek, azok készüljenek fel, hogy a gyerkőcöket nyakba kell venni belépéskor, hogy a tömeg ne nyomja össze őket!
Éppen ezek elkerülése végett - és a legjobb helyek megszerzésének érdekében - akárcsak az elmúlt években, így 2020-ban is elég korán elindulunk a sáncra. Az elmúlt években ez bevállt (a jó helyek megszerzésében is), reméljük idén sem lesz másképp!

A létesítményt mind a két versenynapon kb a verseny kezdetekor zárjákt. Ez után már nem engednek be senkit, érvényes, kezeletlen jeggyel sem! Aki elhagyja a stadiont, azt sem engedik vissza! A stadion zárásának időpontjait eléritek a ZakopaneInfon, méghozzá ezen a linken!

A stadionban van WC és büfé is. A tömeg miatt főleg az utóbbi megközelítése jelenthet igazán komoly kihívást, ezért javasoljuk, hogy hozzatok ennivalót magatoknak a verseny idejére. Innivalót hivatalosan 2017-től semmilyen formában nem lehet bevinni a sportlétesítmény területére - de a gyakorlat azért azt mutatja, hogy 0,5 literes, bontatlan PET-palackokat időnként engednek (de sajnos nem mindig)!

Parkolás:

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sánc környékét le fogják zárni a forgalom elől. Így akik kocsival jönnek, mindenképpen a környék parkolóiban tudják majd hagyni autóikat. Ahogy eddig is, idén is lesz lehetőség a Magyar Szektor találkozási helyének otthont adó kempingben parkolni. A részleteket elérite ezen a linken a ZakopaneInfon!
Kiemelten kérünk mindenkit, hogy időben induljatok el, számítsatok a dugókra és a velük járó időveszteségre is, hiszen 2020-ban (is) nagyon sokan leszünk!

Jegyek:

Szívesen részt vennél a Magyar Szektoron, de nincs még jegyed? Vagy csak úgy jegyet szeretnél szerezni a síugrósport lengyel ünnepére? Szívesen segítünk a megszerzésében. Részletes információkért kattints ide!

Vasárnapi boltzár:

Bár nem érinti szervesen a versenyt, de sokan ez alkalomból egy egész hétvégére látogattok el a városba és környékére. Kérjük, vegyétek figyekembe, hogy Lengyelországban 2018 óta vasárnapi boltzár van, ami bár fokozatosan került bevezetésre, 2020-tól már minden vasárnapot érint. Így vasárnap élelmiszerboltok nem lesznek nyitva. Bár a törvény mentességet ad az olyan kis boltoknak, ahol a tulajdonos szolgál ki, ezért lesz pár bolt nyitva, de ezek a legkisebbek közé tartozanak. (Ilyen például a lengyel Żabka hálózat jellemzően zöld és békás (a żabka békát jelent) logójú boltjai. A piac, éttermekl, egyéb vendéglátó egységek nyitva tarthatnak ilyenkor is, valamint vasárnapi napokon a benzinkutakon lehet még élelmiszerhez jutni.
Szóval nincs világvége, de ha tudtok (akartok), akkor tervezzetek ezzel is.

Jelentkezés:

Kérünk Titeket, ha szeretnétek közösen szurkolni a 2020-as zakopanei síugró versenyeken a Magyar Szektorban, részvételi szándékotokat jelezzétek felénk emailben az office@zakopaneinfo.hu email címen, hogy tudjuk mennyien leszünk, és hogy kire kell várni!
A jelentkezésben kérjük írjátok meg, hogy hányan lesztek, mely napokon, és egy kontakt mobilszámot is küldjetek - cserébe mi is adunk minden jelentkezőnek!

Szállás:

Megfelelő szálláshelyet keresel a síurás idejére? Hagyatkozz bátran tapasztalatunkra, hiszen az elmúlt évek alapján elmondhatjuk: sok-sok síugrás kedvelőnek segítettünk már megtalálni a megfelelő szállást. Az ideális elhelyezkedést, az ellátást, vagy éppen a centrum közelségét preferálod?

Mi ebben az évben is szívesen segítünk a megfelelő szálláshely megtalálásában. Kérdéseiddel, kéréseiddel és vágyaiddal fordulj hozzánk bátran az office@zakopaneinfo.hu email címen!

Sok szeretettel várunk mindenkit Zakopanéban!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Parkolás vs kisbusz?
~GabiH
13:38 Csü, 09 Júl 2020
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Re: Parkolás vs kisbusz?
~CsMarton
09:23 Csü, 09 Júl 2020
Szia GabiH! Köszönjük kedves szavaidat. A kisbuszok tömegközlekedésként...
Parkolás vs kisbusz?
GabiH
12:57 Sze, 08 Júl 2020
Szia Marci! Először is itt is köszönöm a februári Zakopane-i utunkhoz küldött éttermi...
Re: Foglalás lemondás
~CsMarton
17:02 Pé, 03 Júl 2020
Nincs külön regisztráció Birkenaura. Ha van érvényes auschwitzi regisztrációd, az jó oda...
Re: Foglalás lemondás
~ERA
16:57 Pé, 03 Júl 2020
Köszönöm ,reményeim szerint sikerült lemondani,de írtátok hogy Birkenau-ba is kell...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 39353066 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.