Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóTour de Pologne 2019


2019-ben már 76. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 3-9 között a lengyel nemzetközi kerékpárverseny, azaz a Tour de Pologne. Idén (a szokott módon) két etap is érinti a környéket, méghozzá az utolsó két szakasz. Az első nap inkább Kościelisko, a második nap inlább Bukowina Tatrzańska központtal, de hatással lesz a verseny Zakopane és a környék közlekedésére is.


A körverseny VI. és VII. szakaszán Zakopane környékén halad majd a mezőny, ezért több-kevesebb ideiglenes lezárás is várható a környéken 2019 augusztus 8-án és 9-én, azaz csütörtökön és pénteken.

Lássuk hát a praktikus információkat:

A verseny VI. etapjának - mely Zakopane városának nyugati oldalán indul, és onnan nyugat felé haladva ér Kościelisko településre, majd innen északi irányban Nowe Bystre, Ciche Dolne, Bańska Wyżna, Ząb útvonalon tesz öt kört, és végül visszatér a kościeliskoi (faluközpont, templom) befutóra - térképét innen tudjátok letölteni.

Ez a szakasz nem érinti durván Zakopanét, és a Zakopane-Kościelisko közötti főútvonalat (ulica Powstańców Śląskich és ulica Nędzy Kubińca) leszámíva nem fog főútvonalakt érinteni. Szóval a város, a Tátra és a Krakkó felé vezető 47-es út várhatóan könnyen használható lesz. A fent jelzett körútvonal igen kis falvakban halad majd, ezek a környék turisztikai életének szinte nem is részei.

Kezdés 14:15 körül, befutó 18:30-kor. Természetesen a lezárások már jó pár órával a futam előtt elkezdődnek majd, és kicsivel a befutó után ki is tartanak.

____________________________________

A verseny VII. etapjának, mely egy Bukowina Tatrzańska, Brzegi, Jurgów, Łapsze Wyżne, Trybsz, Gronków, Szaflary, Biały Dunajec, Gliczarów Dolny, Bukowina körpálya, térképét pedig innen tudjátok letölteni.

Ez a szakasz 12:25-kor indul Bukowinából, és kb este 15:30-ra ér majd véget. Ezekben az időintervallumokban a fenti útvonalon (ami érinti Szaflary és Biały Dunajec között a Krakkó felé vezető 47-es fúútvonalat is) található utakon, községekben nem nagyon lehet majd közlekedni. Fontos, hogy az útlezárások, forgalomkorlátozások már kb 2-3 órával a start előtt megkezdődnek majd, hiszen akkor indulnak el a technikai és kísérő járművek. Ezeken a környékeken ne közlekedjetek ezeken a napokon, ha lehetséges.

Mivel Zakopane és környéke nyáron amúgy is nehézkesen közlekedhető, fokozottan ajánljuk, hogy ezeken a napokon, ha nem szükséges, akkor ne üljetek kocsiba, vagy olyan célpontokat válasszatok, amelyeket a futam nem érint.

---- ----

Természetesen a versenyre érkezőknek jó szurkolást kívánunk, mindenki másnak pedig sok türelmet.

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Zakopane túrák
~CsMarton
14:08 Va, 02 Aug 2020
Kedves Gábor! Köszönjük hozzászólásodat. Ami nagyon fontos általánosságban, az az,...
Zakopane túrák
~Gábor
11:27 Szo, 01 Aug 2020
Sziasztok, A jövő hétvégén tervezünk egy hosszú hétvégét Zakopane-ban. Még nem...
Re: Gáspár csúcs
~CsMarton
07:38 Pé, 31 Júl 2020
Kedves Viktória! Igen, van út lefelé. Több is, de két népszerű van, nyáron,...
Gáspár csúcs
~Nagy Viktória
21:36 Csü, 30 Júl 2020
Sziasztok! Augusxtusban készülünk a Gáspár csúcsra,felfelé felvonóval mennénk. Azt...
Re: Utazás
~Edina
14:15 Csü, 30 Júl 2020
Nagyon szépen köszönöm az információt! Szép napot kívánok!
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 41242559 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.