Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKosztümös síverseny


Avagy hivatalos nevén a "Krystyna Behounek síverseny a húsvéti tojásért" természetesen 2019-ben sem marad el. Sőt a szokásoknak megfelelően idén is a Kalatówki menedékház melletti rét ad neki otthont, és idén is húsvét hétfőn, azaz április 22-én lesz.


A verseny évről évre népes számú indulóval, és több száz fős nézősereggel kerül megrendezésre. Idén is - mint mindig - a Kalatówki-rét felett található Suchy Zleb részén lesz a Tátrai Nemzeti Parknak. (Aki oda szeretne találni, az Kuźnicéből - ahonnan a Kasprowy Wierch lanovka indul - kb 30 perces sétával elérheti a kék jelzésen a rétet! Az alábbi linken túraleírást találtok a Giewontra, ennek első része nem más, mint a verseny helyszínére vezető túrácska leírása.)

A helyszínválasztás igen tudatos, hiszen ez a völgy már a XX. század elejétől télisport központ volt, 1911-től nemzetközi versenyeket is rendeztek itt, sőt a város első síugrósánca is itt épült fel! A verseny szabályai is - korhű ruházat és felszerelés, melyből az utóbbi használata állítólag néha komoly nehézségeket okoz a modern sílécekhez szokott versenyzőknek - az emlékezést, a sísport úttörői előtti tisztelgést szolgálja. Így aztán maga a verseny is inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés!
A verseny ebben az évben már 21. alkalommal kerül megrendezésre.

Program:

2019 április 22, hétfő:

  • 10:00-11:30: Nevezés.
  • 11:35-12:00: A versenyzők bemutatása.
  • 12:00-14:00: Verseny.
  • 14:30: Eredményhirdetés, díjátadó.

A verseny szervezői nevében is mindenkit sok szeretettel invitálunk erre a mókás és látványos programra 2019 húsvét hétfőjén! Addig is felkészülés gyanánt böngésszétek korábbi versenyek képeit galériánkban!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: segítség kérése
~CsMarton
09:03 Pé, 21 Jún 2019
Tudunk a tutajozáson elfoglalást tenni, de fizetni akkor is helyben kell, ráadásul a minimum...
segítség kérése
~László
21:23 Csü, 20 Jún 2019
Üdv. Mi július elején pihenünk néhány napot kedvenc helyünkön, Zakopane környékén....
Re: Tutajozás!
~CsMarton
21:45 Hé, 10 Jún 2019
Ha arra gondolsz, hogy járunk-e tolmácsolni, idegenvezetni a tutajozásra, akkor a válasz igen.
Tutajozás!
~Tamara
21:43 Hé, 10 Jún 2019
Érdeklődni szeretnék, vezetnek még tutajozást most is?
Re: visszaút
~CsMarton
17:26 Hé, 10 Jún 2019
Kedves Gábor! Kisbuszok 10 pln/fő áron visznek vissza a kiindulási állomásra. A bal...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 28817394 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.