Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKosztümös síverseny


Avagy hivatalos nevén a "Krystyna Behounek síverseny a húsvéti tojásért" természetesen 2019-ben sem marad el. Sőt a szokásoknak megfelelően idén is a Kalatówki menedékház melletti rét ad neki otthont, és idén is húsvét hétfőn, azaz április 22-én lesz.


A verseny évről évre népes számú indulóval, és több száz fős nézősereggel kerül megrendezésre. Idén is - mint mindig - a Kalatówki-rét felett található Suchy Zleb részén lesz a Tátrai Nemzeti Parknak. (Aki oda szeretne találni, az Kuźnicéből - ahonnan a Kasprowy Wierch lanovka indul - kb 30 perces sétával elérheti a kék jelzésen a rétet! Az alábbi linken túraleírást találtok a Giewontra, ennek első része nem más, mint a verseny helyszínére vezető túrácska leírása.)

A helyszínválasztás igen tudatos, hiszen ez a völgy már a XX. század elejétől télisport központ volt, 1911-től nemzetközi versenyeket is rendeztek itt, sőt a város első síugrósánca is itt épült fel! A verseny szabályai is - korhű ruházat és felszerelés, melyből az utóbbi használata állítólag néha komoly nehézségeket okoz a modern sílécekhez szokott versenyzőknek - az emlékezést, a sísport úttörői előtti tisztelgést szolgálja. Így aztán maga a verseny is inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés!
A verseny ebben az évben már 21. alkalommal kerül megrendezésre.

Program:

2019 április 22, hétfő:

  • 10:00-11:30: Nevezés.
  • 11:35-12:00: A versenyzők bemutatása.
  • 12:00-14:00: Verseny.
  • 14:30: Eredményhirdetés, díjátadó.

A verseny szervezői nevében is mindenkit sok szeretettel invitálunk erre a mókás és látványos programra 2019 húsvét hétfőjén! Addig is felkészülés gyanánt böngésszétek korábbi versenyek képeit galériánkban!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Sóbánya
~CsMarton (redaktor)
08:24 Va, 21 Ápr 2019
Kedves Niki! ELég messze van még, így nyugodtan mondhatom, hogy lesz esély.
Sóbánya
~Niki
22:18 Szo, 20 Ápr 2019
Kedves Marci ! Érdeklődni szeretnek hogy szeptember 29 en lesz e lehetőség magyar nyelvű...
Re: Parkolási lehetőség
~CsMarton
09:30 Ke, 16 Ápr 2019
Igen, van. Az ulica Nowotarska és az Aleja 3-ego Maja utcák kereszteződésében van a...
Parkolási lehetőség
~Réka
09:28 Ke, 16 Ápr 2019
Kedves Marci! Zakopane belvárosában, a Krupówki utcán szeretnénk majd sétálni egyet a...
Re: Nagypéntek
~CsMarton
13:22 Hé, 15 Ápr 2019
Nem, mivel itt nem állami ünnep. Csak húsvét vasárnap és húsvét hétfőn, ahogy írtuk.
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 27197278 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.