Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóHúsvéti kisokos


Hamarosan húsvét, ami igen komoly egyházi- és családi ünnep is Lengyelországban. Ha ebben az időszakban utaztok számítsatok több turistára, és persze arra, hogy pár múzeumot, látnivalót nem fogtok nyitva találni. A legfontosabb tudnivalók Zakopanéra vonatkozóan a tovább gomb után!


Húsvétkor a legtöbb bolt és múzeum is zárva tart mind húsvét vasárnap, mind pedig húsvét hétfőn, valamint nagyszombaton sokan korán zárnak. A 2018-ban bevezetett új zárva tartási törvény miatt még húsvét hétfőn is szinte minden boltnak zárva kell tartania - csak az nyithat ki, ahol a tulaj szolgál ki, azaz alapvetően kisebb boltok.
Mindez nem vonatkozik a piacokra. Így a zakopanei piac is nyitva tart minden nap, igaz nagyszombaton délután várhatóan mindenki korán zár, míg húsvét vasárnap későn nyitnak. És persze nem mindenki. A Nowy Targban található hetipiac is működik majd nagycsütörtökön és nagyszombaton is, de megkeresésünkre jelezték, hogy a szokásosnál kevesebb árusra számítsatok - főleg nagyszombaton.

Nézzük mi a helyzet a környék kiemelt turistalátványosságaival kapcsolatban:

  • Auschwitz: Húsvét vasárnap (április 21) zárva tart, minden más napon teljes nyitvatartással várnak minden a látogatót.
  • Wieliczka sóbányaNagyszombaton (áprilus 20) 7:30 - 14:00 tart nyitva, húsvét vasárnap (április 21) zárva tart, húsvét hétfőn (április 22) teljes nyitvatartással várja a látogatókat.
  • Dunajeci tutajosok: A tutajosok hagyományosan nem üzemelnek húsvét vasárnap, azaz április 21-én. Húsvét hétfőn (április 22) már működni fognak.

Zakopanéban a PKL (azaz a Lengyel Kötélvasút Társaság) járművei: a Kasprowy lanovka, a Gubałówka sikló is üzemel a teljes ünnep alatt. A Butorowy libegő minimum május 31-ig zárva tart.

Zakopane városában az éttermek zömében is üzemelnek majd, főleg a sétálóutca környékén. Mindenki saját maga dönt a nyitvatartásról, de akikkel beszéltünk, azok közül is csak párnál lesz korlátozás: húsvét vasárnap kicsit később nyitnak, mint normáslisan. Sok helyen a hagyományos ételremekek mellett húsvét vasárnap ünnepi reggelivel is várják a turistákat.

E mellett teljes Lengyelország területén a városnézéseket tervezőknek érdemes arra készülni, hogy a templomokban nagycsütörtöktől (április 18) megnő a szertartások száma, így a legtöbb csak hívőknek, szakrális cselekmények látogatása céljából lesz látogatható, turistáknak nem.

« vissza

Nagypéntek   Zgłoś błąd do skasowania
~Tündi 13:20 Hé, 15 Ápr 2019 Nagypénteken is zárva tartanak az üzletek, élelmiszerboltok Lengyelországban?
[ Válasz ]
        
Re: Nagypéntek   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:22 Hé, 15 Ápr 2019
Nem, mivel itt nem állami ünnep. Csak húsvét vasárnap és húsvét hétfőn, ahogy írtuk.
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: csoportos kedvezmény
~CsMarton
11:51 Sze, 11 Dec 2019
Helyben adnak 5%-ot. De nem mindig, ezért nem jelenítjük meg állandóra. Minimum létszám 20...
csoportos kedvezmény
~heleczreka
11:48 Sze, 11 Dec 2019
Sziasztok! Esetleg csoportos kedvezményről tud valaki ? Előre is köszönöm
Re: Piac
~CsMarton
08:38 Ke, 10 Dec 2019
A zakopanei piacon nem nagyon árulnak süteményt (egy kisebb boltban találsz a piac szélén)....
Re: Piac
~Marti
08:27 Ke, 10 Dec 2019
Lehet ezen a piacon több darabb dobozos sütit venni jò àrban? Vagy itt csak egy egy...
adventelés
~Márti,Zoli
17:44 Hé, 09 Dec 2019
Kedves Marci! A hétvégi Zakopanéi kirándulásunk,nagyon jól sikerült,a szállással...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 33049908 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.